Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Honderd Ichthus-leerlingen helpen corsogroep The Next

Geplaatst op: 20 augustus 2015

Bijna honderd leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van de Ichthus School zijn vandaag in Sint Jansklooster. Ze helpen corsogroep The Next en die hulp is meer dan welkom. “Man, dit is nog hectischer dan een schoolkamp”, zucht juf Ellen Santbergen in de enorme tent die vanaf de pont overigens al is te zien.

Desondanks is Santbergen zelf de aanleiding voor de komst van de Genemuider kinderen. Ze woont in Sint Jansklooster en is onderdeel van The Next. Als het Bloemencorso buiten de schoolvakantie valt neemt ze de leerlingen mee naar haar woonplaats. “We waren er vanochtend om vijf over negen al. Een groep is met de auto, de anderen allemaal op de fiets. Ze vinden het prachtig om hier mee te helpen”, zegt ze rond lunchtijd.

De kinderen zijn dan net even een uurtje wezen uitblazen op een trapveldje in Heetveld. Na een ochtend hard werken is dat een welkome afwisseling. Na de lunch met soep en broodjes mogen ze nog een paar uurtjes aan de bak. En die hulp is meer dan welkom, zegt een lid van de corsogroep. “Als het corso buiten de schoolvakantie valt, is het altijd wat lastiger om voldoende vrijwilligers te vinden. En we hebben er nogal wat nodig. Daarom is het fantastisch dat deze school komt. Dan heb je meteen honderd man binnen.”

En de kinderen krijgen er buiten de gezelligheid en dagje ‘buiten school’ ook wat voor terug. Morgenmiddag stappen ze weer op de fiets om het middagcorso bij te wonen. Dat begint overigens om 14.00 uur. Het avondcorso is om 20.30 uur. Een week later is het corso op Omroep Max te zien. Het Bloemencorso van Sint Jansklooster geldt na dat van Zundert als het mooiste corso van Nederland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500