Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 december 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Streetparade voor de Taptoe

Geplaatst op: 24 augustus 2015

Muzikaal spektakel op zaterdag 5 september: ’s avonds is er voor het eerst sinds jaren weer een taptoe en voorafgaande daaraan marcheren de vijf deelnemende korpsen door Genemuiden. Na deze streetparade begint de echte show op het hoofdveld van Sportclub Genemuiden.

De Oranjevereniging kwam met dit idee in verband met haar 35-jarig jubileum. Jarenlang genoot Genemuiden immers van de taptoe op het Havenplein. Die trok in de hoogtijdagen veel volk en met dat beeld in het achterhoofd besloot de Oranjevereniging voor een herhaling van het evenement. Niet op het Havenplein waar goed marcheren bijna niet meer mogelijk is, maar op het hoofdveld van Sportclub Genemuiden.

Daar presenteren zich EVC uit Enschede, het Kamper Trompetterkorps (jong en oud), Oranje uit IJsselmuiden en Noordenveld uit Roden. Ze verzorgen in totaal zes shows. De taptoe begint om 20.00 uur. Leden van de Oranjevereniging kunnen gratis naar binnen, anderen betalen 7,50 euro (tot 15 jaar 2,50 euro).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500