Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stuivenbergkanaal in gebruik genomen (video)

Geplaatst op: 24 augustus 2015

foto's: Erik Eenkhoorn

Naast de schade die onder andere Vebe opliep na de onverwachte bui van vanavond, was er ook veel plezier, want toen de regen voorbij was, kwamen er rubberbootjes op het ‘water’, en de zwemkleding ging aan om onder andere in het Stuivenbergkanaal te varen. en te zwemmen.

Ook aan de Jan van Arkelstraat was het feest! Vele kinderen met laarzen aan, springend, en huppelend, door de golven van de auto’s heen! “Kijk, daar komt een grote boot aan!” schreeuwde een kind tegen onze fotograaf. Het bleek een Connexxion bus te zijn, die de voeten van de fotograaf ook nat maakte.

Hoelang het kanaal gebruikt zal kunnen worden is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat het kanaal niet verder uit gebaggerd zal worden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500