Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Morgen mogelijk weer zwaar weer

Geplaatst op: 25 augustus 2015

Tekst en foto John Poot

Voor weerliefhebbers was gisteren een zeer interessante dag. Er werd een windhoos gemeld in Nederland.  In Wieringerwerf waar een complete boerderij werd verwoest. Flinke regenbuien zorgden voor wateroverlast op verschillende plaatsen in Nederland waaronder Genemuiden.

We hebben dit wisselend weer te danken aan een golvend front in onze omgeving. Het front is feitelijk de scheiding tussen warme lucht boven het vaste land en beduidend koelere lucht boven Engeland. En dan is het een komen en gaan van vriendelijk of onstuimig weer. Vandaag was het weer wat vriendelijker maar vanuit het zuidwesten komt er weer bewolking binnen drijven waar vanavond regen uit valt. Maar vannacht wordt het geleidelijk weer droog.

Morgen wordt een dag om in de gaten te houden. We bevinden ons in warme lucht waardoor de temperatuur oploopt richting de 23 graden. In de loop van de middag wordt de lucht onstabiel en kunnen er buien ontstaan. Daarbij is er kans op onweer. Het KNMI verwacht voor onze omgeving dat de buien halverwege de avond passeren (het KNMI heeft al code geel afgegeven). Daarbij bestaat de mogelijkheid dat er veel neerslag kan vallen met kans op hagel en zware windstoten.

Donderdag is het een bewolkte dag met in de loop van de dag langdurige regen. Vanaf vrijdag droger en geleidelijk ook weer warmer met op zondag mogelijk weer zomerse temperaturen. Na het weekeinde weer koeler.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500