Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 juli 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nederlands leren spreken tijdens kopje koffie

Geplaatst op: 25 augustus 2015

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt er onder de naam TaalpuntExtra een nieuwe activiteit opgestart. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt er geoefend met het spreken. Elke TaalpuntExtra bijeenkomst heeft een thema en met ondersteuning van vrijwillige (geschoolde) taalcoaches gaan de deelnemers met elkaar in gesprek.

Binnen de gemeente Zwartewaterland weten al veel mensen de weg te vinden naar het Taalpunt in de Bibliotheek. Vaak wordt er onder begeleiding van een taalcoach geoefend in het spreken en schrijven van de Nederlandse taal.

Elke tweede donderdag van de maand kan iedere inwoner uit de gemeente Zwartewaterland, die moeite heeft met spreken, nu ook vrijblijvend terecht bij TaalpuntExtra. De eerste bijeenkomst is op donderdag 10 september van 18.45 – 19.45 uur in de Bibliotheek te Hasselt. Het thema is dan “Waar kom jij vandaan?” Wethouder Krol zal kort vertellen over de gemeente Zwartewaterland en zijn rol als wethouder. Daarna krijgen andere deelnemers aan het TaalpuntExtra de kans om te vertellen over het land/gebied waar zij geboren zijn. Wat zijn de verschillen? Is het leuk om hier te wonen?

Opgeven is niet noodzakelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elly Potgieter, taalpunt@bibliotheekzwartewaterland.nl tel: 06-29232140

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500