Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Open dag ‘nieuwe dijk’

Geplaatst op: 27 augustus 2015

De provincie Overijssel houdt op vrijdagmiddag 4 september van 14.00-18.00 uur een open dag rondom de provinciale weg N331 Zwartsluis-Vollenhove. Locatie is natuurboerderij Weidevol, Oppen Swolle 23 in Zwartsluis (aan de N331). Aanleiding is het gereedkomen van de vernieuwde N331.

Het programma van de open dag N331 biedt voor elk wat wils en bestaat onder andere uit:

*static show van bijzondere voertuigen van de provincie Overijssel, de gemeente Steenwijkerland, de gemeente Zwartewaterland, waterschap Reest en Wieden, Natuurmonumenten, aannemers Schagen en Oosterhuis, brandweer, Regionale Ambulance Voorziening IJsselland, Politie Oost-Nederland;

*rondrit over de N331 in oldtimer bus;

*open stal (Weidevol);

*weidesurfen (op een zeildoek achter de trekker over het weiland);

*watersafari (onder begeleiding met een schepnetje op onderzoek in de sloot);

*uitkijkpunt Natuurmonumenten met toelichting over buitengebied;

*openstelling gemaal (Waterschap Reest en Wieden);

*verhalenverteller Marieke van Bolderen;

*blotevoetenpad;

*springkussen;

*informatiemarkt.

 

Muziek

Tijdens de open dag zijn er optredens van:

14.30 uur: 180 leerlingen Agnieten College (Zwartsluis), verkeersbordenpercussie;

16.00 uur: de Toutenburgher Muzikanten (uit Vollenhove);

17.00 uur: Straat-zang-theater Sjeu (uit Vollenhove).

 

Catering

Op de open dag is tegen redelijke prijzen catering verkrijgbaar bij de Frietfiets (biologische producten), het Vrouwtje rond de IJssel (streekproducten) en Weidevol.

 Bereikbaarheid open dag

Bezoekers wordt aangeraden om op de fiets, per pendelbus of met de reguliere Connexxion bus naar de open dag te komen. Bij Weidevol (Oppen Swolle 23) is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor auto’s.

Fiets

Fietsers kunnen vanaf Zwartsluis of Vollenhove of de veerpont Genemuiden gebruik maken van de parallelweg langs de N331. Bij het oversteken van de N331 naar Weidevol de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen. Bij Weidevol zijn voldoende fietsenstallingen.

Pendelbus

Er rijden elk half uur gratis pendelbussen naar Weidevol vanaf Zwartsluis (busstation) en Vollenhove (De Kampen/Schaarweg) en vice versa met een paar opstapplaatsen langs de N331. Bezoekers kunnen bij de opstapplaatsen voor de pendelbus ook hun fiets kwijt. De eerste pendelbussen vertrekken vanaf Zwartsluis en Vollenhove om 14.00 uur richting Weidevol. Daarna elk half uur. De laatste pendelbussen vanaf Zwartsluis en Vollenhove vertrekken om 17.00 uur naar Weidevol. De laatste pendelbussen naar Zwartsluis en Vollenhove vertrekken om 17.45 uur vanaf Weidevol.

 

Connexxion bus

Men kan vanuit Zwartsluis en Vollenhove ook gebruik maken van de reguliere Connexxion buslijn (bus 71 en 171, niet gratis). Deze heeft een bushalte bij Weidevol (Oppen Swolle 23, bushalte Zieltje Zwartsluis). Kijk voor vertrektijden van de Connexxion bus op www.9292.nl.

 

Auto

-vanaf Zwartsluis: bezoekers kunnen via de N331 rijden naar de rotonde Veerweg. Daar de parallelweg op richting Vollenhove.

-vanaf Vollenhove: via de N331 rijden naar De Krieger. Daar de parallelweg op richting Zwartsluis.

-vanaf de veerpont Genemuiden: linksaf de parallelweg op richting Vollenhove.

Ter hoogte van Oppen Swolle 23 de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen.

De routes naar de locatie van de open dag worden met gele borden aangegeven.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500