Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen Rehoboth ontwerpen hoeden

Geplaatst op: 28 augustus 2015

Op 20 augustus zijn twintig scholen in Overijssel gestart met de Mini-Hatwalk. De Mini-Hatwalk is een hoeden-ontwerpwedstijd en onderdeel van het Prinsjesfestival dat van 10 tot en met 15 september in Den Haag wordt georganiseerd. Ook de Genemuider Rehobothschool doet mee. Net als in de voorgaande edities heeft het Prinsjesfestival een provincie als partner, dit jaar is dat Overijssel. TETEM Kunstruimte organiseert de Mini-Hatwalk. Roombeek Cultuurpark educatie ontwikkelde het lesmateriaal en verzorgt de lessen.

Tijdens de ontwerpwedstrijd ontwerpen leerlingen van groep 7 (of van gecombineerde groepen 6/7 of 7/8) van de twintig scholen hun eigen hoed.  Vanaf 8 september zijn de genomineerde kinderen (de beste twee) en hun hoed per school bekend en te vinden op www.jijenoverijssel.nl/minihatwalk. Op zaterdag 12 september presenteren deze jonge ontwerpers hun creatie tijdens de Mini-Hatwalk in het Johan de Witthuis in Den Haag. Dit is de tijdelijke ambassade van Overijssel tijdens het Prinsjesfestival. Een jury kiest daar het beste ontwerp. De leerlingen op de twintig scholen worden begeleid door speciaal getrainde (creatieve) MBO studenten.

Met de uitvoering van de Mini-Hatwalk laat TETEM zien hoe gaaf het is wanneer kinderen op een speelse en creatieve manier kennis maken met onderwerpen zoals democratie, vrijheid en Prinsjesdag. “Met kunst en cultuur betrek je jongeren bij relevante maatschappelijke onderwerpen en dat laat de Mini-Hatwalk heel goed zien,” aldus Wilja Jurg directeur van TETEM.

TETEM kunstruimte organiseert in het kader van het landelijke Prinsjesfestival de Mini-Hatwalk. Dit doet zij in opdracht van de provincie Overijssel. De lesmiddelen en lessen zijn ontwikkeld door Roombeek Cultuurpark educatiecluster, waar TETEM, Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle onderdeel van uitmaken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500