Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Modezaken Westerkaai rollen de rode loper weer uit

Geplaatst op: 29 augustus 2015

Genemuiden groeit steeds meer uit tot een modestad. Veel modewinkels openden de afgelopen jaren hun deuren, waardoor dames, heren en jongeren volop keuze hebben. Drie mooie zaken zijn gevestigd aan de Westerkaai. En zij werken op 4 en 5 september opnieuw samen onder de noemer ‘Modekaai’.

Anna’s Mode, Pand 21 en De Groene Lantaarn vormen een mooi trio, dichtbij elkaar op de Westerkaai. Ze beschouwen elkaar niet als concurrenten, maar zoeken nadrukkelijk de samenwerking. “Zeker klanten van buiten Genemuiden komen niet zozeer voor één winkel. Ze willen keuze en dat is hier mogelijk. En mensen uit Genemuiden hoeven daardoor niet per se de stad uit. Wij zijn totaal verschillende zaken, die elkaar mooi aanvullen. zegt Henriëtte van Pand 21.

En dat dit werkt, merken alle drie onderneemster. “We zien steeds meer klanten van buiten de stad. Dat is echt opvallend. Ze komen voor het mooie aanbod en vinden het prettig dat ze dichtbij de winkels gratis kunnen parkeren. Vaak zijn ze ook zeer verrast door het totale winkelaanbod in Genemuiden”, zegt Josita van De Groene Lantaarn. Ze noemt onder meer Kampen, IJsselmuiden, Stadshagen en de dorpen aan de overkant van de pont als plaatsen waar klanten vandaan komen.

De drie zijn ervan overtuigd dat er desondanks nog steeds modeliefhebbers zijn die niet weten wat er in Genemuiden gaande is. Dat is een van de redenen van de samenwerking tussen de modezaken. “Samen kun je meer doen. Zo kwamen we op het idee van Modekaai, waarin we de drie winkels verbinden met een rode loper. De hele dag showen modellen de nieuwste mode. We hebben onder meer veel keuze in rokken en jurken volgens de nieuwste mode en herenkleding”, legt Anneke van Anna’s uit.

De eerste editie in het voorjaar was ondanks de gestaag neervallende regen een succes. Daarom kon een vervolg niet uitblijven. Op 4 en 5 september is er daarom de tweede Modekaai. Twee dagen lang van 10.00 tot 17.00 uur de nieuwste mode, leuke acties en winkelplezier.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500