Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SCEG opent seizoen met muzikale avond

Geplaatst op: 29 augustus 2015

Tekst en foto's: Enrico Kolk

De Stichting Cultuur en Educatie Genemuiden (SCEG) opent vanavond (zaterdag) het culturele seizoen. Dat gebeurde door middel van een presentatie-avond. Diverse culturele verenigingen lieten zich zien. Ondermeer ’t Olde Staduus was vertegenwoordigd, met een aantal artikelen uit het winkeltje dat in het gebouw gevestigd is.

SCEG heeft voor het komende seizoen weer veel activiteiten gepland staan. Zo geeft de stichting cursussen in diverse talen, maar ook op het gebied van fotografie, iPad en hapjes maken zijn er cursussen te doen. Een wijnproeverij en filmavond ontbreken niet. Maar; SCEG houdt de spanning erin. Want welke film er vertoond wordt, dat blijft nog een verrassing.

“We trappen af”, aldus nieuwbakken voorzitter Harrie Rietman. “Het is een heel bijzondere avond, omdat het de aftrap is van het culturele seizoen in Genemuiden. Mooi dat diverse verenigingen en instellingen acte de presence geven.”

Voor de informatie over alle activiteiten heeft SCEG een andere opzet dit seizoen. Via een periodieke nieuwsbrief komt het programma beschikbaar, dus niet meer één boekje voor het hele jaar. “We willen ruimte hebben om te kunnen improviseren”, zegt Rietman. “We hebben wel een lijn, maar proberen in de loop van de seizoenen nieuwe dingen een plekje te geven.” Eén van die dingen is bijvoorbeeld een cursus ‘Natuur en landschap rond Genemuiden’, wat SCEG vorm wil geven samen met vogelvereniging Vogellust. “Dat zou hartstikke leuk kunnen worden”, denkt Rietman.

De presentatie-avond werd muzikaal omlijst door lokale en regionale muzikanten. Dat stond voornamelijk in het teken van de presentatie van de cd van Walter van der Haar. “Walter heeft in het verleden zijn sporen wel verdiend in de muziek in Genemuiden”, vindt de SCEG-voorman. “Zijn kinderen vonden het leuk dat hun pa eens op cd zou zetten van wat hij goed vindt. En hij is 76, maar samen met SCEG is het toch gelukt.”

Wel liep de cd een stuk vertraging op omdat Bertus Tuinman, die in één van de nummers nog meespeelt, er niet meer is. “Ik vind het wel ontzettend fijn dat Walter desondanks gezegd heeft van ‘Ik maak het project af’.”

Nu zocht SCEG een act voor de avond, en Walter en consorten een podium. “Nu is het voor de hand liggend om dat hier te doen”, vindt Rietman. “Walter woont dan wel in Kampen, maar is een echte Gaellemuniger.”

Een startavond had SCEG vorig jaar niet echt. “Als bestuur hebben we het programma doorgepraat. Nou wilden we vorig jaar een mei nog een muziekavond organiseren, maar dat is niet doorgegaan. Daarom hebben we dat nu opgepakt en er een startavond van gemaakt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500