Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Puin en grond zorgden voor oponthoud bij werk aan dijk

Geplaatst op: 1 september 2015

De vertraging van de werkzaamheden op de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove is vooral veroorzaakt door de ‘grilligheid van de ondergrond’. Dat zegt projectleider Edwin Koenen van de provincie Overijssel. “De veenlagen en het weer hadden zo’n effect op de werkzaamheden, dat het per dag verschilde of vrachtwagens er wel of niet overheen konden rijden.”

Met speciale voertuigen lukte het uiteindelijk toch om de klus te klaren. Ook de grote hoeveelheid puin in de dijk werkte niet mee, aldus Koenen. Er lagen zeer veel stenen en keien die voor oponthoud zorgden. Volgens Koenen is er ook nog archeologisch onderzoek gedaan, waarbij onder meer een oude waterput bij de Krieger werd gevonden. Die bleek uiteindelijk toch niet waardevol.

Komende vrijdag is er een grote opening van de dijk. Vanaf 14.00 tot 18.00 uur is er van alles te beleven bij Weidevol.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500