Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Siebren van Dalfsen staat veertig jaar op de markt

Geplaatst op: 1 september 2015

Siebren van Dalfsen staat vandaag precies 40 jaar op de markt. Een bijzondere mijlpaal en daarom werd Siebren vanochtend vroeg op de markt in Elburg door zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen in het zonnetje gezet. Als bakkerszoon koos Siebren in beginsel voor het timmervak. Nadat hij met Jany Jansen trouwde, waarvan de ‘tukkers familie’ allemaal de kost verdiende op de markt, maakten ze al snel de keuze om ook samen de markt op te gaan.

Siebren en Jany kozen voor beddengoed als marktwaar. De overgang van wollen dekens en lakens naar dekbedden en overtrekken kwam toen net op gang. Kortom, een nieuw tijdperk en dit bleek een schot in de roos! In hun jonge jaren hadden ze maar liefst 11 markten per week, dus vrijwel iedere dag twee markten. Best pittig in combinatie met een jong gezin.

Kwaliteit en service stond en staat nog steeds voorop bij van Dalfsen. Daar hebben ze in de regio naam mee gemaakt. Vanuit de markt in Emmeloord is ook een winkel ontstaan, de Linnenshop. Jany runt deze winkel volgend jaar ook al weer 25 jaar. Ondanks dat het echtpaar altijd met veel plezier hun zaken hebben gerund, hopen ze volgend jaar te mogen gaan genieten van een welverdiend pensioen. Maar eerst wordt het jubileum gevierd met een aantal leuke acties met onder andere kortingen die oplopen, hoe kan het ook anders, tot 40%!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500