Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Witgoedservice Mateboer heeft het ‘echt druk’

Geplaatst op: 2 september 2015

“Witgoedservice Mateboer, goedemorgen…”, klinkt het een aantal malen bij het gelijknamige bedrijf aan de Schering. Nel Mateboer beantwoordt de vragen van de vele bellers. “Het is echt druk ja…”, bevestigt ze het beeld dat de vele telefoontjes oproepen. Witgoedservice Mateboer is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip in Zwartewaterland en omgeving.

witgoedsThijs Mateboer heeft veel ervaring in het witgoed en startte in 2011 een eigen bedrijf. Als reparateur van pakweg koelkasten, wasmachines, afwasmachines, vrieskisten, stofzuigers en kookplaten. “Eigenlijk alles wat je in de keuken nodig hebt. Vanaf het begin kwam daar ook de verkoop bij. Mensen willen immers een nieuwe wasmachine of koelkast als hun oude echt stuk is”, vertelt Nel Mateboer.

Na twee jaar Nylonstraat verhuisde Witgoedservice Mateboer in 2013 naar de Schering. En daar begon de groei van het bedrijf serieuze vormen aan te nemen, ook omdat de witgoedzaak in het centrum van Genemuiden de deuren sloot. “Wij hebben veel klanten in met name Genemuiden en Hasselt. Maar ook in IJsselmuiden en Grafhorst komen we veel en in wat mindere mate Zwartsluis. Veel mond-tot-mondreclame denk ik.”

En daardoor is het ondertussen dus ‘echt druk’. “We zouden graag een monteur aannemen, maar die zijn moeilijk vindbaar. Voor dit vak is geen opleiding, je moet het in de praktijk leren”, aldus Nel, die zelf naast de telefoon en de administratie veel plezier haalt uit de verkoop. Aan de Schering is elke middag de showroom geopend. “Het leukste vind ik om mensen het apparaat te verkopen dat voldoet aan al hun wensen. Laten we wel zijn: een wasmachine koop je niet voor de lol, maar omdat ie noodzakelijk is. Dan moet ie vooral goed functioneren binnen jouw situatie. En daarna is service cruciaal: is er iets, dan zijn we snel paraat.”

Witgoedservice Mateboer verkoopt de bekende kwalitatief goede witgoedmerken. Ook accessoires zoals filters en stofzuigerzakken zijn verkrijgbaar aan de Schering. Kijk voor alle informatie op www.witgoedservicemateboer.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500