Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Erike en Wilona van Dijk openen winkel in Zwartsluis

Geplaatst op: 4 september 2015

“Een beetje spannend”, is het nog wel glimlachen Erike en Wilona van Dijk, maar zonder grote tegenvallers opent Catootje Kinderspul op 16 september haar deuren. Daarmee trekt dan de eerste winkel in het gerenoveerde gebouw Vrede. Bloemisterij Ruach volgt vermoedelijk in november.

De vorderingen in Vrede gaan snel, blijkt vrijdagochtend. Medewerkers van verschillende bedrijven werken nog keihard in het pand, maar het einde is in zicht in het deel waar Catootje straks is gevestigd. “Op een andere locatie werken we aan de kasten en het interieur. De wintercollectie is al binnen. Wij zijn er klaar voor. De winkel is straks meteen goed gevuld”, zegt Erike. Ze wijst in de toekomstige en opvallend ruime winkel naar boven. “Dat is een boomhut waar de kinderen straks kunnen spelen en eronder komt de pasruimte.”

Catootje richt zich op kinderen van o tot en met twaalf jaar. “Van baby’s tot de basisschool. Wij hebben leuke merken kinderkleding, maar ook voor kraamcadeaus en andere cadeaus hoeven mensen Zwartsluis niet meer uit. Wij vormen denk ik een mooie aanvulling op de andere winkels. Ons assortiment speelgoed is bijvoorbeeld heel anders dan dat van de Prima”, vertelt Wilona.

Samen met schoonzus Erike staat ze op de parkeerplaats tussen de Coop en Vrede in. Erike kijkt om haar heen. “Dit is toch een prachtige locatie? De afgelopen jaren openden hier veel mooie winkels en je merkt dat daar mensen op afkomen. Regelmatig moet je zoeken naar een parkeerplaats. Zwartsluis heeft steeds meer te bieden. Wij hebben er veel zin in om straks open te gaan.”

Voor beide dames is het een nieuwe stap. Wilona werkte in de kinderopvang, Erike in het onderwijs. “De link met kinderen en omgaan met ouders is er zeker, maar dit is voor ons allebei een nieuwe stap. We raakten steeds enthousiaster toen we hoorden van de plannen met dit gebouw. We krijgen hulp van Janneke Wester die altijd Tante Katet in Vollenhove had”, vertelt Erike.

Een ‘gezellige en ongedwongen sfeer’ vinden ze straks belangrijk. Wilona: “Het moet leuk zijn om even binnen te lopen en een kopje koffie te drinken, ook als je niets koopt. Verder kopen wij bewust in. Wij hebben bijvoorbeeld gekeken naar de werkomstandigheden waaronder kleding wordt gemaakt en hebben een groot assortiment fair trade speelgoed.”

Vanaf 16 september kan Zwartsluis en omgeving Catootje bezoeken. “Er moet nog veel gebeuren…”, klinkt het nog een keer, maar het is ‘voor 90 procent zeker’ dat de openingsdatum wordt gehaald. Dan is Zwartsluis een mooie aanwinst rijker. Ruach volgt in november en dan is er nog ruimte voor een derde ondernemer. Boven de drie winkels worden twee appartementen gebouwd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500