Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Muiderheim onthult kunstwerk bij officiële opening

Geplaatst op: 4 september 2015

Foto's John Poot

Muiderheim is razendsnel uitgegroeid tot een begrip in en rondom Genemuiden, maar de officiële opening moest nog steeds plaatsvinden. En dat gebeurde vrijdagmiddag. De toeloop was enorm. Tegelijkertijd met een prachtig kunstwerk van de heer Rosink uit Rijssen onthuld.

Een lange rij bezoekers vrijdagmiddag voor het onderkomen van Adullam. Zij moesten eerst nog wachten voor het hek dat op slot zat en dat burgemeester Bilder samen met bewoners Leendert Jan van der Veen en Cor Kasper opende. Met behulp van een buizerd overigens, die onderdeel was van de roofvogelshow. De roofvogel leverde keurig, met een uitstapje in het publiek, de sleutel af.

Daarmee waren de plechtigheden nog niet achter de rug, want op het terrein werd ook het kleed van een kunstwerk getrokken: schaapherder David met enkele schapen als een symbool voor veel religieuze verwijzingen. Daarna zongen de aanwezigen psalm 100:2 en dat klonk prachtig in de buitenlucht. Direct na de zang hield het op met regenen.

Uiteindelijk mochten de aanwezigen het pand bekijken. En dat bouwwerk, gemaakt door Groothuis Bouwgroep, rook nog nieuw en ziet er van binnen en buiten schitterend uit. “Waar liefde woont, gebiedt de Heer zijn zegen”, verwees de burgemeester naar psalm 133 die eerder tijdens de opening al werd gezongen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500