Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Scholieren kunnen veiliger naar Zwartsluis’

Geplaatst op: 4 september 2015

Foto's Jan van Kleef

De veiligheid van fietsers en met name scholieren van het Agnieten College op de N331 is flink verbeterd. Dat stelde wethouder Arie Speksnijder vrijdagmiddag bij de officiële opening van de dijk tussen Zwartsluis en Vollenhove. Voor de gemeente was daarbij vooral de verkeersveiligheid op de Veerweg belangrijk. “De rotonde heeft dat flink verbeterd, zo horen wij van alle kanten”, aldus Speksnijder.

Hij deed zijn toespraak in een aloude NWH-bus die speciaal voor de opening uit het busmuseum was overgereden. Met een gezelschap hoogwaardigheidsbekleders en betrokkenen reed de bus van Weidevol naar de nieuwe rotonde en vervolgens in de richting van Vollenhove. Ook wethouder Wagteveld van de gemeente Steenwijkerwold kwam daarbij aan het woord. Hij wees op de sterk verbeterde verkeersveiligheid bij de Krieger, waar in het verleden veel ongevallen gebeurden, enkele zelfs met dodelijke afloop.

Op de terugweg naar Weidevol vond de officiële opening van de dijk plaats. Dat gebeurde bij het nieuwe uitkijkpunt over het Vogeleiland. De wethouders gaven het publiek daar samen met gedeputeerde Bert Boerman en Jos Bisschops van Natuurmonumenten toegang tot het punt. Bisschops en Boerman wezen allebei op de win-winsituatie bij de werkzaamheden: niet alleen is de weg veiliger, maar mensen kunnen ook meer genieten van de natuur.

Bisschops vertelde dat er vijftien hectare is ingericht waarop de zeldzame kievitsbloem moet kunnen groeien. “Dat is wel een kwestie van geduld, want dat duurt acht jaar”, aldus Bisschops. Na het officiële gedeelte kon het publiek de hele middag de dijk komen bewonderen. Er zijn verschillende activiteiten, al was de regen voor veel mensen een reden om niet te komen. Toch was het best druk.

Foto’s Jan van Kleef.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500