Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Europees succes voor steppers

Geplaatst op: 6 september 2015

Stepteam Selles Kamperzeedijk was afgelopen weekeinde met slechts drie deelnemers vertegenwoordigd tijdens het Europees Kampioenschap Steppen in Tsjechië, toch leverde dit drie titels op en twee zilveren medailles .

Sterke concurrenten, met name uit Nederland, hadden verstek laten gaan maar tevoren was niet gerekend op dit resultaat. Meervoudig kampioen sprint Hermien Koers uit IJsselmuiden had haar 24-uur record van een maand geleden nog in de benen, maar besliste de finale sprint over 400 meter overtuigend in haar voordeel. Diana van der Weerd zag één tegenstander voor haar finishen en legde daarmee beslag op de zilveren medaille. Het laatste onderdeel zaterdag was de estafette. In een gemengd veld met de tweede groep heren leek het er op dat het team bestaande uit Koers en Van der Weerd aangevuld met Fiona Olthof uit Hengelo eerste zou worden. Een nipte tweede plaats was hun deel, waarmee ze met overmacht de Europese titel wonnen. Vooral Koers was opgetogen over dit resultaat want met één onderbreking is zij sinds 2003 Europees titelhouder op de estafette.

Zondag stond de duurrace op het programma. Deze wedstrijd over zo’n veertig kilometer kende een aantal stevige klims en een paar snelle afdalingen. Koers liet duidelijk zien dat ze meer in haar mars heeft dan enkel sprinten en gaf alle dames, inclusief sterke en snelle Tsjechische, het nakijken. Van der Weerd moest genoegen nemen met één trede lager op het podium.

En als klap op de vuurpijl veroverde Koers met deze resultaten de Eurocuptitel. Haar eerste in zeventien jaar steppen stelde ze droog vast. Zaterdag 12 september organiseert het stepteam het NK Duur aan de Kamperzeedijk. Dit is de afsluitende wedstrijd van het seizoen. Daarnaast zijn er andere evenementen zoals een kidsrace.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500