Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerkenpad belangrijk onderdeel Genemusiment

Geplaatst op: 7 september 2015

‘Kerkenpad’ is vanaf het begin een belangrijk onderdeel van Genemusiment. Ook dit jaar zijn er weer veel activiteiten in de Hersteld Hervormde Kerk, de Christelijk Gereformeerde Kerk en de Nederlands Hervormde Kerk. En natuurlijk speelt de Bovenstem op 19 september weer een grote rol. De traditie staat immers niet voor niets op de nationale lijst van immaterieel erfgoed.

Mannenkoor Stereo geeft om 14.00 uur een concert in de Grote Kerk. Het koor zingt onder meer enkele nummers die op het nieuwe album komen dat volgend jaar uitkomt. Dan bestaat Stereo vijftig jaar. Ook de Bovenstem komt aan bod. Na afloop van het optreden van Stereo begeleidt Arend Booi een half uur zingen met de Bovenstem. Bezoekers krijgen dan ook uitleg over deze bijzondere zangvorm.

Booi is sowieso vanaf het begin al betrokken bij Genemusiment. “Volgens mij begon een soortgelijk evenement in 1998. Toen nog onder de naam ‘cultureel ambachtelijke dag’. De activiteiten in de kerken worden altijd goed bezocht. De verwachting is dat het optreden van Stereo negenhonderd bezoekers trekt”, vertelt de Genemuider organisator, die het ‘Kerkenpad’ samen met Anneke Post organiseert.

Hij vindt het nog steeds ‘eervol’ om tijdens het evenement te mogen spelen. Voor Stereo treedt Janine Beens op. Zij brengt onder meer nummers van haar laatste album Kinship. Na het half uur Bovenstem begint om 15.45 uur Create Cantus in de Grote Kerk. “Dit ensemble is ook een graag geziene gast tijdens Genemusiment. Opnieuw brengt het een selectie uit de klassieke muziek, psalmen en geestelijke liederen.”

In de twee andere kerken die open zijn is orgelspel te beluisteren. Liefhebbers kunnen bovendien de toren van de Hersteld Hervormde Kerk beklimmen. Kijk voor het hele programma van Genemusiment in het huis-aan-huis verspreide magazine of op www.sceggenemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500