Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schuttevaer ook na fusie koninklijk

Geplaatst op: 8 september 2015

Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer krijgt na het samengaan met Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) weer het predikaat ‘koninklijk. Op basis van deze toekenning gaat de organisatie verder onder de naam Koninklijke BLN-Schuttevaer. De geschiedenis van de vereniging voert terug naar De Ketting bij Genemuiden.

Onder de landelijke organisatie valt ook de afdeling IJsseldelta-Zwartewater, waarvan Jan Albert Visscher uit Kampen voorzitter is, Mets Elgersma uit Meppel secretaris en Roelof Huls uit Zwartsluis penningmeester.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb deelde het heuglijke nieuws per brief mee aan de brancheorganisatie. “De ontvangst van het predicaat is een letterlijke bekroning op ons werk” aldus directeur Hester Duursema. “Bovendien zien we de toekenning als bevestiging van het feit dat we met de samenwerking onze slagkracht aanzienlijk hebben vergroot”.

De Schippersvereniging Schuttevaer is in 1849 opgericht in de regio Zwartsluis, waar door de ’tolkwestie’ bij vluchthaven ‘de Ketting’ geschiedenis werd geschreven. Het 160-jarig bestaan werd in 2009 in Zwartsluis gevierd met het jaarlijkse congres en de onthulling van het Binnenvaartmonument bij de oude haven van Schokland door de toenmalige Koningin Beatrix, beschermvrouwe van Koninklijke Schuttevaer.

De jaarvergadering van IJsseldelta-Zwartewater zal dit jaar worden houden op 28 december in Hotel Zwartewater in Zwartsluis. Daar zal ongetwijfeld aandacht besteed worden aan het heuglijke feit van de toekenning van het predicaat ‘Koninklijk’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500