Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De passie van Fenny Jo

Geplaatst op: 16 september 2015

“Soms komen mensen met een gezicht van ‘geen zin om te passen’ binnen en lopen de deur uit met een grote smile. Dat vind ik het leukste van mijn vak”, zegt Fenny van Fenny Jo Lingerie aan de Markt. En het is de reden waarom ze na zestien jaar, waarvan ruim tien in Genemuiden, nog steeds niet is uitgekeken op lingerie en ondergoed/nacht en badmode. “Nee, dit is echt mijn passie.”

Fenny is geboren in Rouveen en groot geworden in Hasselt, waarna ze ook nog veertien jaar in Genemuiden woonde. Ruim tien jaar terug opende ze haar winkel aan de Markt. “In die tijd waren de parkeergelegenheden hier al goed en was de verwachting dat Genemuiden zou uitgroeien tot het winkelhart van Zwartewaterland”, vertelt ze over haar ‘verhuizing’ van een decennium geleden.

Die verwachting is aardig uitgekomen. “Absoluut. Ik krijg nu klanten uit heel Zwartewaterland, maar ook veel uit de omliggende plaatsen. Het leuke vind ik dat ik steeds vaker hoor: ‘kunnen we ook ergens koffie drinken of wat eten?’. En die mogelijkheden zijn er nu ook volop. Genemuiden is echt heel compleet momenteel. Ik ben er trots op dat we dat met z’n allen hier voor elkaar hebben gekregen.”

Afgelopen zomer raakte Fenny Jo de overburen Bosch Bloemen kwijt. De karakteristieke smederij staat nu leeg, maar tijdens Genemusiment is de winkel goed gevuld. “Ik bedacht dat het leuk zou zijn om tijdens Genemusiment iets met het pand te doen en Koraal stelde daarvoor het pand tot onze beschikking. Samen met De Groene Lantaarn, Flier en Kitsch & Koters houden we nu een outlet. We verkopen geen voorraad die al lang is blijven liggen, maar echt mooie spullen.”

‘Mooie spullen’ verkopen blijft haar passie. “Veel leuker vind ik nog om mensen goed te helpen. Vrouwenlichamen veranderen voortdurend en daardoor weten vrouwen soms niet meer welk model of maat ze nodig hebben. Daarover advies geven en zorgen dat ze blij de winkel verlaten, vind ik het leukste wat er is.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500