Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

VVD wil waardevolle Zwartewaterlanders ‘waarderen’

Geplaatst op: 16 september 2015

VVD Zwartewaterland pleit voor een ‘algemeen waarderingsteken’. Dat is weggelegd voor Zwartewaterlanders die zich minder zichtbaar inzetten voor de samenleving. Een soort alternatief voor een lintje dat doorgaans gaat naar mensen met een lange staat van dienst.

De VVD verwijst naar de troonrede van dinsdag, waarin koning Willem-Alexander sprak over ‘verantwoordelijk burgerschap’. “De VVD staat voor de vrijheid van het individu, maar er rust ook een maatschappelijk plicht op ieder individu om de samenleving te verbeteren. Zo zijn er in Zwartewaterland honderden, dan niet duizenden mensen maatschappelijk actief om iets voor een ander te betekenen. VVD Zwartewaterland vindt het belangrijk dat deze mensen, hoe groot of klein de bijdrage aan de samenleving, gewaardeerd worden voor wat ze doen”, aldus de liberalen

Speciaal voor deze mensen heeft de VVD aangedrongen op een algemeen waarderingsteken binnen de gemeente. Dit waarderingsteken kan worden aangevraagd voor burgers die zich op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Zwartewaterlandse samenleving. Het College van B&W gaat nu aan de slag met dit waarderingsteken en zal nadere criteria en voorwaarden de komende maanden gaan uitwerken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500