Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Showmagazijn: luxe badkamers tegen internetprijzen

Geplaatst op: 17 september 2015

Lamco de Vries is eigenaar van twee vestigingen van Showmagazijn in Zwolle en Dronten. Zijn visie is eenvoudig: “Wij verkopen badkamers tegen internetprijzen, maar bieden wel de vertrouwde service van speciaalzaken. Klanten helpen wij nog van A tot Z, terwijl ze niet duurder uit zijn dan op internet.”

De Vries zit sinds 1989 in de badkamers. Hij zag de markt de afgelopen jaren enorm veranderen door de opkomst van verkoop via internet. Met zijn Showmagazijn speelt hij in op die trend. “Vroeger zaten dit soort bedrijven op A-locaties, werden klanten ontvangen door een dame aan de balie en konden ze bij wijze van spreken kiezen uit vier soorten koffie. Die tijd is geweest. Niet alleen omdat badkamers bij online zaken goedkoper zijn, maar ook omdat klanten zich eerst oriënteren op internet en pas daarna naar een badkamerzaak te stappen.

De Vries zegt dat 80 procent van de consumenten een zoektocht begint op het internet. Daarom is het tegenwoordig vooral zaak om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines. Zo komen klanten uiteindelijk toch bij Showmagazijn terecht. “En vervolgens komen ze dan niet in een luxe badkamerzaak, maar bij een combinatie van showroom en magazijn. Wij doen alles om de prijs voor de consument zo laag mogelijk te houden. Wat dat betreft bezuinigen wij op alles, behalve op service en advies. Daarin schuilt onze kracht: wij verkopen badkamers tegen internetprijzen, maar wij bieden veel extra’s. Montage en verbouwing van badkamers voeren wij bijvoorbeeld ook zelf uit.”

Dat leidt ertoe dat consumenten bij Showmagazijn meer voor dezelfde prijs krijgen. Volgens De Vries past dat bij de huidige tijd. “Ondanks dat de markt is veranderd en mensen minder aan badkamers kunnen besteden, blijven ze behoefte houden aan luxe badkamers. Maar die moeten betaalbaar zijn. Dat is precies waarvoor ze bij Showmagazijn terecht kunnen”, aldus de Genemuider ondernemer, die binnen zijn concept samenwerkt met drie Showmagazijn-vestigingen in Almelo, Zevenaar en Varsselveld. De Vries hoopt zelf op korte termijn nog een derde vestiging te open. Uiteindelijk is het doel van de betrokken ondernemers een landelijke dekking te krijgen door het een franchiseorganisatie van te maken.

Het ‘concept’ werkt, stelt De Vries vast. Tot zijn enthousiasme. Badkamers blijven zijn passie. “Ik krijg wel eens de vraag waarom ik zelf geen webshop ben begonnen. Dan ben je aan het ‘dozen schuiven’ en dat is niets voor mij. Ik vind juist het ondernemen en het voeren van verkoopgesprekken leuk. Bovendien kun je in een fysieke zaak badkamers voelen en ruiken. Je koopt toch geen badkamer op internet?”

Hij heeft de indruk dat zijn plaatsgenoten niet precies weten wat hij momenteel doet. “De link met badkamers leggen ze wel, maar veel mensen weten niet dat ik twee fysieke showmagazijnen in Dronten en Zwolle heb. Locaties waar je badkamers kunt zien en waar je nog terecht kunt voor goed advies en service. Je vindt hier de badkamers uit de luxe zaken, maar dan tegen internetprijzen. Wie wil dat nou niet?”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500