Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Genemuider’ markt in de Barsbeek

Geplaatst op: 17 september 2015

Femmie ten Napel-Van Dijk houdt op zaterdag 26 september een markt in de Barsbeek met een zeer duidelijk Genemuider tintje. Kraamhouders zijn namelijk allemaal familieleden en die komen bijna allemaal uit Genemuiden. De markt startte dan ook met het idee om eens een familiereunie te organiseren voor de Genemuider families Van Dijk en Post.

Ze woont al 34 jaar in de buitengebieden van Sint Jansklooster, maar Femmie van Dijk werd geboren aan het Hoge Land in Genemuiden. “In de buurt van voormalig transportbedrijf Roeland. We zagen vanuit de slaapkamers de pont, maar door de uitbreiding van het industrieterrein is de woning nu helemaal ingesloten door bedrijven”, vertelt de huidige inwoonster van de Barsbeek, de weg van De Krieger naar Sint Jansklooster.

Om het twee jaar terug verbouwde huis is volop ruimte. “We organiseren al jaren een workshop kerststukjes maken, maar ik wilde altijd al een markt houden. Waarom? Tja, dat leek me gewoon gezellig. En toen kreeg ik het idee om een markt voor de familie te houden. Als een soort reunie. Toen heb ik een mail naar alle familieleden gestuurd. De eerste reactie kwam van een familielid uit Canada. Die vond het een geweldig idee, maar ik denk niet dat ze komt…”, glimlacht Femmie.

Veel andere familieleden wel. Vijftien daarvan reserveerden een kraam. Ze verkopen alles tussen brocante en cake. “Ook maken we er zelf een rommelmarkt van, omdat we nog veel spullen hebben die wel weg kunnen. Alles bij elkaar levert dat een gevarieerde markt op. Alle kraamhouders komen uit Genemuiden of hebben daar gewoond. Steeds meer mensen uit de omgeving vroegen of ze ook konden komen en zo is het eigenlijk steeds groter gegroeid. Iedereen is welkom.”

De markt a la Fem is volgende week zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Maar als het nog gezellig is, kan het best later worden. “Ik heb werkelijk geen idee hoeveel mensen we kunnen verwachten. Ik ben heel benieuwd. Ook aan de kinderen hebben we gedacht met een springkussen en een grabbelton. En uiteraard is er catering. We hebben in ieder geval pannenkoeken.”

De Markt a la Fem is aan de Barsbeek 58. Vanuit Genemuiden goed bereikbaar met de fiets!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500