Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Derde Bronz’n Buze voor Vrienden van Oud-Genemuiden

Geplaatst op: 19 september 2015

Bakker en Van Lente verrast door onderscheiding.

“Volkomen overdonderd….”, reageerde Jannie Bakker zaterdagmiddag in het Historisch Centrum Genemuiden. Samen met Sijm van Lente ontving ze de derde Bronz’n Buze die ooit is uitgereikt. Dat voor hun werk binnen de Vrienden van Oud-Genemuiden. Eerdere winnaars zijn Klasien Hoekman en Bert en Dirma Timmerman.

Sijm van Lente was zaterdag helemaal verbaasd. Hij had moeten regelen dat Jannie Bakker aanwezig zou zijn. “We wilden je deze prijs eigenlijk bij de opening van de expositie al overhandigen. Toen zei je een paar dagen voor de tijd dat je niet aanwezig was. ‘Er komt wel weer een andere gelegenheid…’, dacht ik toen nog…”, lachtte Van Lente in het hofje van de voormalige Oudheidskamer.

Die zat 15.30 uur helemaal vol in afwachting van de winnaar. ‘Wie zou het zijn?’, klonk het overal, maar uiteindelijk kwam Klaas van Olst van het organiserende Provisoorfonds met het verlossende woord. “Deze prijs is bedoeld voor vrijwilligers die net wat meer doen, en dat gedurende lange tijd. Kartrekkers, mensen met een frisse kijk. Van de vele voordrachten hielden we er twee over. Gelijkwaardige mensen. En toen viel ons op dat ze zich samen inzetten voor de Vrienden van Oud-Genemuiden. En dat gaf ons de kans om de prijs aan een organisatie toe te kennen.”

De Vrienden van Oud-Genemuiden zetten zich in voor het dialect, organiseren veel activiteiten en zijn bezig met stamboomonderzoek.

IMG_4909

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500