Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn start met verlies

Geplaatst op: 20 september 2015

De dames van Ruutvoorn zijn het seizoen gestart met een nederlaag. Thuis konden ze niet winnen van Heerenveen. Alleen de derde set ging naar Genemuiden, zodat het uiteindelijk 1-3 werd.

Zaterdag 19 september was de aftrap van een nieuw seizoen in de derde divisie voor Ruutvoorn. Sinds een maand wordt er getraind onder leiding van Gerry Smit uit Emmeloord. Na een jaar trainerschap in Huizen koos Gerry voor Genemuiden en minder kilometers maken. Marloes Winter is toegevoegd aan het damesteam en twee andere A-meiden (Jenita Timmerman en Iris Hoekstra) trainen veelvuldig mee.

Afgelopen zaterdag zaten de jonge meiden op de bank. Niet inzetbaar als wisselspeelsters, maar alledrie met een blessure. Dat was natuurlijk niet de start waar Gerry van gedroomd had. Ook moet het team Els Hermeler nog even missen, want zij is als vrijwilligster aan het werk in Oeganda.

De zes overgebleven speelsters waren gemotiveerd om het tegenstander OPM zo lastig mogelijk te maken. In de eerste set ging het tot het eind van de set gelijk op. Ruutvoorn miste richting einde set teveel serves en ook werd er niet genoeg afgemaakt aan het net. Met 25-22 won OPM de eerste set.

In de tweede set waren er ook teveel persoonlijke fouten. Dit resulteerde in 25-19 voor OPM.

In de derde set werden er ook nog wel fouten gemaakt, maar er kwam een behoorlijke vechtlust in het team die er voor zorgde dat er veel ballen van de vloer gehaald werden. Ook het blok ging beter werk leveren en zo haakte ruutvoorn aan en tegen het eind van de set wisten de dames uit Genemuiden weg te lopen van OPM. Met 25-22 werd er gewonnen en Ruutvoorn kreeg hoop de wedstrijd alsnog te kunnen keren.

In de vierde set was het echter de servespass die maar niet aan het net kwam. Er waren een aantal ketsers en 1 speelster van OPM wist een serie van 15 punten te maken. Het vertrouwen van de set ervoor werd hierdoor weer snel de kop ingedrukt. Ruutvoorn kon het geslagen gat niet meer dichten en zo werd er verloren met 3-1.

Aanstaande zaterdag bezoekt Ruutvoorn met een groot ledenaantal het EK volleybal. De week erna wordt er weer thuis gespeeld. Nieuwe tijd van spelen is 17:00

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500