Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Herman van Dijk helemaal los bij de Chouffies

Geplaatst op: 21 september 2015

Een week na de zoete overwinning op “de Sluus twee”  mochten de Chouffies alweer aantreden op het eigen Campie Weteros tegen SVN’69 2. De wedstrijd tegen de buren had wel zijn sporen na gelaten, zo waren Kattenberg, Red Garnaal en van Wijnos voorzien van een schorsing en mochten ze het wedstrijdje vanaf de zijkant aanschouwen. Red Garnaal maakte van de gelegenheid dankbaar gebruik door te samen met Jantje Matterazzi en Dickie Rick naar Barcelona te vliegen en  aan de Costa Brava zijn schorsing uit te zitten. Van Wijnos dus het enige eindverantwoordelijke TC-lid.

Om 12:30 werd er onder leiding van de heer van Oosterhout afgetrapt. Oorspronkelijk stond de heer Smook Brands op het duel, maar de Chouffies hadden geen zin in weer een wedstrijd waarin de arbiter zich belangrijker vond dan de 22 hoofdrolspelers dus werd de KNVB verzocht om een andere ref op het duel te zetten. En met succes dus. Naast de gebruikelijke lichting uit het 2e sloot ook Wycherinho vanuit Sportclub 6 aan. Wat het aanwezige spelers op 14 bracht. Voldoende keuze dus voor de Grote Brillchouffe, tel daarbij de heerlijke weersomstandigheden op en alle ingrediënten waren aanwezig voor een heerlijke pot voetbal.

Het wedstrijdje dan bleek een makkie. SVN kon geen moment meekomen met het goede spel van de Chouffies die bij vlagen heerlijk voetbal lieten zien. Dat de rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong mag je gerust onder de categorie wereldwonderen scharen, enorme kansen werden door de Chouffies gemist, maar het waren wel de jarige “Erreman van Piettien” en Jan Citinho die hun kansen afmaakten.

Na rust kreeg Geallemuun kans op kans, SVN dat inmiddels met 10 man speelde (te veel blessures waren hier deel van) kon hier niets tegenover stellen. Simpel liep men uit naar 5-0 door jawel drie doelpuntjes van wederom “Erreman van Piettien”. Legio kansen werden verder gemist door de groen/witten, en zelfs SVN kreeg een klein kansje dankzij onoplettendheid achterin bij de Chouffies maar doelman Erdsieckidee liet zien dat hij scherp was. Zo kabbelde de wedstrijd naar een rustig einde, en kunnen de kabouters zich zelf aanrekenen dat er slechts met 5-0 gewonnen werd. De drie punctos kunnen weer in de knippos en het vizier kan naar de volgende week wanneer de Chouffies in Meppel aantreden tegen het derde elftal van de plaatselijke FC.

Zeer opvallend is dat de Chouffies in het seizoen 2015-2016 iedere wedstrijd nog in winst hebben omgezet. Een sterke serie staat er, maar hoe lang gaan de kabouters dit nog volhouden? Voorlopig pakt niemand dit de mannen van Red Garnaal, Dickie Rick en van Wijnos af, we gaan zien waar dit eindigt. Volgende week maar weer een goed resultaat in Meppel. Tot dan!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500