Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Anne van der Kolk komt morgen zijn bed niet uit

Geplaatst op: 22 september 2015

“Of ik morgen veel voor doe tijdens de les? Helemaal niets, ik ben namelijk vrij. En dat is maar goed ook, want ik denk niet dat ik uit mijn bed kan komen”, glimlacht aanvoerder Anne van der Kolk direct na afloop van Sportclub Genemuiden – ADO Den Haag. Samen met doelman Albert Flier en verdediger Masies Artien was de sportleraar van het Agnieten College in Zwartsluis een van de beste Sportclubbers.

Opnieuw stelde Hennie in ’t Hof hem op als spits en dat leverde twee doelpunten op. En een enorme hoeveelheid afgelegde kilometers. Met een heuse panna tegen een Den Haag-verdediger kreeg Van der Kolk ook de handen van het publiek op elkaar. Geen wonder dat de media na afloop met hem wil spreken.

Op de achtergrond klinkt ondertussen het clublied al vanuit het beroemde witte huisje. Collega’s van Van der Kolk heffen dat aan in de kleedkamer, waarin een sauna-achtige damp rondwaart. Overwinningskoorts vermoedelijk. ADO-teammanager Jillis Zevenbergen ziet het met een flauwe glimlach rond zijn mond aan. “Dik verdiend natuurlijk”, zegt de man met de typisch Haagse haardracht.

Coach Henk Fraser kan die woorden nog niet over zijn lippen krijgen. Hij spreekt buiten met RTV West en dat is na zo’n nederlaag geen prettig gesprek. “Een afgang?”, vraagt de verslaggever. “Absoluut, een blamage. We moeten ons kapot schamen”, aldus de voormalig international, die voor het duel nog had gezegd dat hij niet op strafschoppen had geoefend. Zover zou het nooit mogen komen. Maar zo ver kwam het wel. De coach wijt het aan de mentaliteit van zijn spelers, maar neemt ook de technische staf mee in zijn analyse.

RTV Oost spreekt ondertussen met Hennie in ’t Hof. “Ongelooflijk wat die jongens hebben gebracht. Ze konden niet meer lopen. Moet je kijken wat hier allemaal gebeurt. En nog terecht ook he….”, aldus In ’t Hof, die het karakter van zijn spelers roemt. Maar hij roept ook om met beide voetjes op de grond te blijven staan.

Dat is precies waar de spelers van ADO Den Haag zijn beland. Ze moeten het Sportclub-clublied aan horen, terwijl ze de tas aan het inpakken zijn. Buiten is het mistig. De reis naar de Hofstad zal ongetwijfeld erg lang worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500