Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Debuut betekent meteen het afscheid van Genemuider band

Geplaatst op: 22 september 2015

De meeste bands beginnen na een album aan de toekomst, maar voor de Genemuider band 12X12/Beatfish betekenen cd-opnames juist het afscheid. Na twaalf jaar 12X12 stoppen Jan Willem Bennink, Jerry Hoekman en Tim Vriesema met hun band. Binnenkort duiken de heren nog zes dagen de studio in om een cd met eigen geschreven werk op te nemen.

Dat is dan onder de naam Beatfish. Daarmee speelt het trio eigen werk, 12X12 is de coverband die de afgelopen jaren op alle mogelijke plaatsen in de regio heeft gespeeld. “De naam Beatfish is 2007 ontstaan, en sinds die tijd zijn er vele ideeën uitgewerkt. Daarvoor al in 2004 bij het oprichten van 12X12 zijn er al twee nummers gemaakt, die we ook jaren live hebben gespeeld. Dat deze nummers nu gaan worden gedocumenteerd doet ons nogal deugd”, zegt Jan Willem Bennink.

Het idee is ontstaan in 2012, nadat Hendri Bredewold aangaf te willen stoppen met 12X12. “Wij hebben toen in Tim Vriesema een meer dan passende vervanger gevonden, en na een tijdje kwam de drang terug om de reeds geschreven eigen nummers te registreren. Na overleg met Tim werd duidelijk dat hij hier graag aan mee wilde werken, en zo werd het plan opgevat om 8 nummers uit te werken en op te nemen. Maar later bleek dat ook Hendri graag wilde mee werken. Daarom kiezen we nu voor twee drummers en twee nummers extra.”

Release zal vermoedelijk vroeg in 2016 plaatsvinden. En dan is ook het afscheidsoptreden.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500