Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Inspirerend bezoek’ ChristenUnie aan Edel

Geplaatst op: 26 september 2015

“Mooi om te zien hoe Edel Tapijt de innovatie zoekt en vol enthousiasme werkt aan de toekomst. Als gemeente kunnen we daar een voorbeeld aannemen”. Met die woorden bedankte Tamme Spoelstra de directie van Edel Tapijt voor een aangenaam bedrijfsbezoek. En het enthousiasme voor het bedrijf spatte ervan af toen de directie van Edel Tapijt het bedrijf aan de CU-fractie heeft laten zien.

Eerst vertelde Robbert Wapstra over de manier waarop Edel Tapijt weer een bloeiend bedrijf is geworden. Vooral de keuze voor innovatieve producten was daarbij opvallend. Vervolgens liet Harry de Velde het proces van balletje “plastic” tot tapijt zien in de fabriek aan de Nijverheidsstraat. Ten slotte bewonderde de fractie onder leiding van Mike de Lange de totstandkoming van een kunstgrastapijt aan de K. de Langestraat.

Het was een inspirend kijkje in de keuken van een tapijtfabriek en goed om te horen dat de contacten met de gemeente goed zijn. De fractie is ook opgevallen dat de verschillende tapijtbedrijven in Genemuiden ook samenwerking zoeken en elkaar hun diensten leveren. Ook dat is voor nu en later een goede manier om bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zwartewaterland te behouden. Daarnaast zijn ook onderwerpen als energiebesparing en duurzame productietechnieken de revue gepasseerd met mooie voorbeelden over toepassing van milieuvriendelijke lijm en energieterugwinning. Voorbeelden die de CU-fractie graag ziet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500