Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oostenbrink snelste fokhijser

Geplaatst op: 26 september 2015

Met een tijd van zes seconden bleek Freko Oostenbrink tijdens Genemusiment de snelste fokhijser op de Vijf Gebroeders. Daarvoor kreeg hij zaterdagochtend van schipper Gerrit Jan Bosman de prijs uitgereikt: een avondtocht op het turfschip. “En misschien kun je ons vanaf nu helpen bij het fokhijsen…dat scheelt een hoop tijd”, aldus Bosman.

Ook Andrik van der Molen kwam zijn prijs in ontvangst nemen. In de lagere leeftijdscategorie hees hij de fok iets minder snel dan Oostenbrink. “Maar als je net zo oud bent als Freko, ben je vast veel sneller”, aldus Bosman. Tenslotte mocht hij de moeder van de 11-jarige Randy Buist een vaarbon overhandigen. Randy deed er vorige week vijftien seconden over. Een knappe prestatie waarop mening vrijwilliger van de Vijf Gebroeders jaloers is.

Komende zaterdag doet de Vijf Gebroeders mee aan het IJsseldeltafestival. Vanuit de haven van Genemuiden zijn dan vaartochten te maken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500