Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider handelswaar in de Barsbeek

Geplaatst op: 26 september 2015

“Beter weer had niet gekund…”, zegt Femmie Ten Napel-Van Dijk op haar eigen markt in de Barsbeek. Met kraamhouders die allemaal uit Genemuiden komen, omdat ze tot de families Van Dijk of Post behoren. Het familiefeestje is echter uitgegroeid tot een markt die veel mensen uit de hele regio trekt.

En door dat verrassend mooie weer is het ’s ochtends al druk aan de Barsbeek, ergens tussen De Krieger en Sint Jansklooster. Overal klinkt de Genemuider tongval. Het aanbod aan marktwaar varieert van brocante tot speelgoed, van eigen gemaakte lekkernijen tot gerookte paling. Daarvoor zorgt de enige dissonant in het geheel: zwager Klaas ten Napel rookt de vis in de overblijfselen van een oude giertank

De markt is in ieder geval tot 16.00 uur open.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500