Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Goed ‘eerste halfjaar’ voor pont

Geplaatst op: 1 oktober 2015

Tekst en foto: Enrico Kolk

“We mogen best tevreden zijn.” Dat is de conclusie van Bert Keukenkamp en Hendrik Schuitema, die op 1 april, precies een half jaar geleden, de pont overnamen. “Rij niet rond, neem de pont”, riepen ze toen de inwoners van Genemuiden en Zwartsluis op.

Dat gaat zich vooral het komende halfjaar uitwijzen, meent Schuitema. “We hebben het toeristenseizoen nu achter de rug. We moeten het nu hebben van onze vaste en trouwe klanten.”  En dat aanbod groeit wel, vindt hij. “Het is ook aan de mensen om het ons nu te gunnen, de gunfactor waar we in april over spraken. Maar het zomerseizoen was goed.” Ook na het zomerseizoen blijft de pont op zondag varen. “Komende zondag is het weer voor het eerst dat dat in oktober én daarna gebeurt.”

Als het zo doorgaat, dan maken de mannen het tienjarige contract wel vol. “Als we dan nog leven, want we zijn mensen van de dag”, maakt Schuitema een voorbehoud. “Maar we zijn in ieder geval positief gestemd.”

Blij zijn ze ook met het nieuwste aanbod van de gemeente: grote tariefborden. “Die krijgen we van hen”, vertelt Keukenkamp. “En de nieuwe rotonde vind ik ook super.” Hij verbaast zich er wel over dat er nog steeds mensen zijn met een kaart van Connexxion. Over drie maanden, vanaf 1 januari, worden die niet meer geaccepteerd.

Een tijdje later, in het voorjaar, gaat de pont naar de werf. Een nieuwe motor is één van de dingen op het lijstje. “Een met minder kabaal. En zuiniger”, grinnikt Keukenkamp. “En het is nog niet rond, maar we zijn bezig een huurpont te krijgen voor die week.” Want de mensen moeten wel naar Genemuiden blijven komen, vinden ze. “Genemuiden heeft veel te bieden”, zegt Schuitema. Keukenkamp doet daar nog een schepje bovenop. “Genemuiden is tien keer mooier dan Olst en Wijhe. Moet je nou eens kijken, die binnenhaven hier. Dat is toch uniek?”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “Goed ‘eerste halfjaar’ voor pont

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500