Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dringende oproep om gastgezinnen

Geplaatst op: 3 oktober 2015

De Stichting Hope4Kids is dringend op zoek naar Nederlandse gastgezinnen voor Roemeense kinderen. Die zijn tussen de 5 en 18 jaar oud en al op jonge leeftijd afgestaan. “Liefde en aandacht kennen ze niet”, vertelt Jenny Nieuwenhuis van de stichting. “Er zijn nog veel kinderen die op zoek zijn naar een gastgezin, een plekje waar iemand echt van hen houdt.”

In Genemuiden en omgeving zijn inmiddels al vijf gezinnen actief bij de stichting. Dat is echter nog niet genoeg. “We zoeken nieuwe gastgezinnen die één of twee kinderen een thuis willen geven.” In de zomer en de periode rond kerst komen de Roemeense kinderen naar Nederland. Zij blijven daar dan vier weken. “We verwachten niet dat gastgezinnen allerlei activiteiten en dagjes uit organiseren, maar vooral dat ze liefde en aandacht geven en een kind uit een kindertehuis het gezinsleven laten ervaren.”

Met name voor kinderen die ouder zijn dan 9 jaar zoekt de stichting gastgezinnen. “U kunt een voorkeur voor leeftijd en geslacht opgeven bij het intakegesprek, wij proberen daarna een zo goed mogelijk match te maken tussen gastgezin en het Roemeense kind. Ook gastgezinnen zonder kinderen zijn van harte welkom”, laat Nieuwenhuis weten.

Meer info is te verkrijgen op www.hope4kids.nl of www.facebook.com/Hope4KidsNL. Daarnaast is bellen mogelijk naar Roelien Beens: 038-3857478. Mailen kan ook, naar info@hope4kids.nl.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500