Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub houdt punt over aan reis naar Assen

Geplaatst op: 3 oktober 2015

Anne van der Kolk op weg naar de 0-1. Foto Helmich Lubberts

SC Genemuiden werkte in Assen een moeizaam duel af en moest genoegen nemen met een punt. Genemuiden was niet in staat om de in de eerste helft verkregen voorsprong over de streep te trekken. De gelijkmaker van ACV, een klein kwartier voor tijd, was dik verdiend. De thuisclub kreeg nadien nog zicht op meer, dit werd Genemuiden echter bespaard.

Genemuiden had in Assen moeite met de tactiek van ACV, de Assenaren liet Genemuiden aanvankelijk de wedstrijd bepalen en hoopten met hun sterke wapen, de snelle uitbraak, Genemuiden pijn te doen. Dit leek aardig te lukken maar ACV wist, in de omschakelingen, niet tot scoren te komen. Ze waren wel dicht bij maar wisten of doelman Flier op hun weg of vonden assistentie voor hem op de lijn.

Hoewel Genemuiden wel de weg naar voren zocht kwam men niet echt vaak goed door. ACV bleek de zaak behoorlijk dicht te kunnen timmeren. Zelden kreeg Genemuiden de gelegenheid om zich combinerend door de defensie te murwen. Daarvoor liepen de combinaties te stroef of waren de onderlinge afstanden te groot. Toch kreeg Genemuiden ook kansen, een schot van Van der Velden vloog nipt voorlangs en kwam Jacco Riemens een teenlengte te kort op een steekbal van Van der Kolk.

In de 5e minuut kwam Genemuiden wel op voorsprong, na een, in aanvang, fraaie aanval, deze leek te stokken bij de kaats van Stef van der Velden. Door een kluts met een verdediger belandde de bal toch nog voor de voeten van de doorgelopen Van der Kolk. De aanvaller bleef ijzig kalm, omspeelde de doelman en schoof binnen.

Na de voorsprong van Genemuiden nam ACV subiet het initiatief en zette vol druk op de Genemuider defensie. Daar werden de duels nog fysieker waarbij Genemuiden het steeds lastiger kreeg. ACV kon echter de opgevoerde druk voor rust nog niet echt omzetten in 100% kansen waardoor Genemuiden de voorsprong de rust over kon tillen.

Na de thee liet Genemuiden zich op twee manieren uit de wedstrijd halen. Ten eerste door de dadendrang van ACV en de daaruit voorvloeiende voetbaldruk van de thuisclub. Aan de andere kant door de ietwat arrogant fluitende arbiter Ruud Bossen. De, vooral in de tweede helft, eenzijdig fluitende Bossen liet, over de ene kant, veel toe en was, over de andere kant, en pietlut in de reactie op gevolgen van zijn arbitrage. Dit veroorzaakte een verkeerde negativiteit bij Sportclub dat weer onnodige kaarten opleverde.

De ACV voorwaartsen lieten de Genemuider verdedigers niet met rust en bleven er kort op zitten. Het anders rustig en stabiel ogende centrum bleek nu soms wankel onder de, ook letterlijke, druk van de thuisclub. ACV profiteerde van de onrust die ontstond in de Genemuider defensie. Sportclub liet ineens open ruimtes vallen in de defensie waar de Assenaren in doken. In de 78e minuut benutte Danny Menting die ruimtes optimaal door, geheel vrijstaand, met een droge knal een goede voorzet af te rondden.

Enige ogenblikken later kroop Genemuiden door het oog van de naald toen invaller Richard Mulder, ook weer geheel vrijstaand, na een vrije trap, de bal op de lat liet ploffen, In de daaropvolgende 10 minuten golfde het spel weer redelijk op en neer met kansjes voor beide doelen. De grootste kans in die fase was voor ACV, Edu de Jonge Rosa, liet zien dat het deze middag niet goed zat met zijn scherpte. Genemuiden was hem dankbaar. Het duel in Assen bevestigde de statistieken dat Genemuiden het traditioneel ontzettend lastig heeft tegen ACV. Ook moet Genemuiden er rekening mee blijven houden dat de tegenstanders, juist tegen Genemuiden, dat ene, noodzakelijke, stapje extra willen en kunnen maken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500