Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Acht eerste plaatsen voor DEK

Geplaatst op: 5 oktober 2015

DEK Genemuiden zwom zaterdag in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle deel 1 van de Nationale Zwemcompetitie. Dat betekende een lang programma (41 onderdelen) met 34 zwemmers van DEK.

De door de KNZB landelijk vastgestelde Nationale Competitiewedstrijden vinden over het hele land in hetzelfde weekend plaats. De verenigingen zijn per regio ingedeeld. Overijssel én Gelderland vormen samen Regio Oost. De zwemverenigingen zijn in  de regio  in verschillende klassen ingedeeld, waarbij de prestaties  van de individuele zwemmers  de leidraad zijn. De Competitiewedstrijden zijn een moment om met andere zwemverenigingen te vergelijken hoezeer de prestaties zijn gevorderd. Zwemmers van alle leeftijden mogen meedoen. Vanaf 10 jaar zijn er punten te behalen voor het totaalklassement. Voor minioren 1 t/m 4 staat het opdoen van ervaring centraal. Tevens versterkt het de saamhorigheid van de groep als geheel. De wedstrijdgroep van DEK zwemt in de 2e klasse en heeft, per seizoen, 5 competitie wedstrijden op het programma staan.

In het bad ontmoet DEK in de competitie de verenigingen: IJsselmeeuwen uit Zutphen, Hattoheim uit Hattem, Hokseberg uit ’t Harde en Flevo uit Nijkerk. In het totaal klassement heeft DEK met 11 concurrerende zwemverenigingen van doen.

DEK was zaterdag goed voor acht eerste plaatsen op de individuele nummers en eenmaal eerste op de estafette (Heren 4 x 50 Wissel), vijfmaal tweede plaats individueel en eenmaal tweede op de estafette (Heren 4 x 100 vrij) en zeven maal derde op de individuele nummers en eenmaal derde op de estafette (Dames 4 x 100 vrij). Er werden 36 persoonlijke records gezwommen, waarvan we een paar opmerkelijke willen noemen: Lennard Beens en Jorgen Gerritsen zwommen allebei op alle drie hun nummers een PR, waarbij de tijden van Jorgen ook nog eens goed waren voor 3 clubrecords!  Tien zwemmers waren goed voor twee PR’s en nog eens acht zwemmers zetten één PR neer. Dat betekent dat vrijwel iedereen zaterdag harder heeft gezwommen dan hij (zij) ooit gedaan heeft! Daarnaast waren er nauwelijks diskwalificaties, wat betekent dat er ook technisch goed gezwommen is.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

Op 10 oktober zwemt DEK twee wedstrijden: Een Swimkick wedstrijd in Steenwijk en een wedstrijd voor het Miniorencircuit in Genemuiden. Deze laatste wedstrijd begint om 17.15 uur, en de zwemmers vinden de aanmoedigingen van het publiek natuurlijk heel leuk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500