Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Moeizame competitiestart badmintonners

Geplaatst op: 4 oktober 2015

Na het net ontlopen van de degradatie van vorig seizoen zijn de badmintonners uit Genemuiden weer fanatiek begonnen aan een nieuw jaar. Ee eerste wedstrijd was in de eigen sporthal tegen Hoogeveen. Na een eenvoudige overwinning in de heren dubbel en een verloren dames dubbel werd er verder gegaan met de mix partijen. Hier werd een zwaar bevochten overwinning behaald en een nipt verloren wedstrijd, zodat er met een gelijke stand aan de vier beslissende enkel partijen werd begonnen. Beide dames verloren, waarvan 1 in een ware triller (3 setter met het kleinst mogelijke verschil). Net andersom was het bij de heren, hier twee keer winst met ook een nipte overwinning voor 1 van de beide heren. Eindstand 4 –4
De tweede wedstrijd was in Zuidwolde tegen de kampioen van vorig jaar. Hier werd een regelmatige 7 –1 nederlaag geleden. Genemuiden had weinig tot niets in te brengen, alleen 1 heren enkele werd in winst omgezet.
Ook de heren van badminton vereniging Genemuiden gingen van start in hun competitie. In een nieuw district komen ze tegenstanders tegen waar ze enkele jaren geleden ook reeds tegen gespeeld hebben. Als eerste was er een verre uitwedstrijd tegen Orion uit Enschede. Na 2 gewonnen en 2 verloren enkelspelen werd er begonnen aan de dubbels waar Genemuiden 4 keer redelijk kansloos verloor, eindstand 6 – 2 voor Orion
De tweede wedstrijd was een uitwedstrijd in Vroomshoop. Dit werd een ware slijtage slag. Buiten 2 normale gewonnen enkelspelen om werden alle 6 andere partijen beslist na 3 sets . Er werd 1 enkel en 1 dubbel verloren,  maar de rest werd gewonnen dus 2 – 6 winst
de derde wedstrijd in korte tijd werd gespeeld in Genemuiden tegen de combinatie Tubbergen/Geesteren , dit team wat in deze klasse alle enkele jaren kampioen is geworden kwam op volle sterkte naar Genemuiden en dit bleef niet zonder gevolgen voor Genemuiden , er werden 2 enkel partijen gewonnen  , maar de 4 dubbels gingen allen verloren (hoewel er ook nog 2 keer een 3 setter moest worden gespeeld) uitslag 2 – 6 nederlaag
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500