Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jeugddrumband Hasselts Fanfare heeft ambitie

Geplaatst op: 4 oktober 2015

Na het succes van vorig jaar, waarbij maar liefst 86 punten en daarmee een dikke eerste prijs werd behaald op een marsfestival in Vroomshoop, durven de meiden en jongens van de jeugddrumband de lat wat hoger te leggen. Zij hebben zich namelijk ingeschreven voor het marsconcours dat aanstaande zaterdag 10 oktober wordt georganiseerd door showband Sternse Slotlanders in Franeker.

Aan dit indoor-evenement, dat overigens zal plaatsvinden in sportcomplex De Trije, ging heel wat voorbereiding vooraf. Zo’n zestiental bands, waaronder dus Hasselts Fanfare, zullen dan hun beste beentje voor zetten om zoveel mogelijk punten en een fraaie beoordeling van de jury in de wacht te slepen.

Maandenlang repeteren hebben de jonge slagwerkers met jeugdtambourmaitre Hans Bosman er al in gestoken. Niet alleen om de marsen Same Shuffle en The Groove zonder bladmuziek te kunnen spelen, maar even zoveel aandacht was er telkens weer voor het marcheren. In perfecte strakke lijn, met mooie counters lopen en daarbij dan nog eens de muziek uit je hoofd spelen…..ga er maar aan staan.

Instructrice Henrike Palland heeft er alle vertrouwen in dat het goedkomt. ’Deze jongens en meiden zijn zo enthousiast en gedreven dat er een mooi resultaat uit moet kunnen komen. Maar voor het zover is dat we naar Franeker afreizen hebben we aanstaande vrijdagavond 9 oktober van 20.30 tot 21.30 uur de generale repetitie. In vol ornaat, dus in uniform en met gepoetste trommels laten wij zien wat we in huis hebben. Iedereen is dan ook van harte welkom in sporthal de Prinsenhof te Hasselt’, aldus Henrike.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500