Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sloop brug Zwartsluis

Geplaatst op: 5 oktober 2015

Ondanks dat de nieuwe brug bij Zwartsluis nog wat kuren vertoont, begint Rijkswaterstaat op 14 oktober met de sloop van de oude brug. Dan verwijdert de aannemer het rijdek (de val) en de bovenkant van de brug (de balans). Het Meppelerdiep is de hele dag gestremd voor de scheepvaart. Later haalt de aannemer de pilaren nog weg en begint de sloop van de betonnen constructie. Nadat de sluis helemaal is afgebouwd, komt de nieuwe brug op de plek van de oude.

Dat meldt Rijkswaterstaat maandag. Waarom de nieuwe brug zondag en maandagochtend met storingen kampte, is nog niet bekend.

De werkzaamheden aan de Meppelerdiepsluis zijn nodig om de keersluis om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden stremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor grotere schepen vlot en veilig kunnen passeren. Tevens zorgt de nieuwe sluis voor een betere bescherming tegen overstromingen. Het project is eind 2017 gereed. De sluis wordt in opdracht van Rijkswaterstaat gebouwd door de Combinatie Strukton-Reef.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500