Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aan de wandel (column Johan Snel)

Geplaatst op: 7 oktober 2015

Brabantse nachten...

Kroegbaas Johan Snel is aan het wandelen geslagen. Hij loopt in een paar dagen de laatste etappes van het Pieterpad en doet verslag op Facebook. Dat doet hij in een verrassend leuk proza. Vandaar de vraag of zijn bijdrage als column op de site mag. Bij deze dus de pennenvruchten van een Genemuider horecaondernemer.

Pieterpad en Tour de France, u zult zeggen wat hebben die twee gemeen? Ik zeg heel veel! In de wielersport heeft men bepaalde uitdrukkingen zoals; pap in de benen, in de bus, rustdag, bolletjestrui, gekookt worden, snot voor de ogen rijden (in dit geval lopen) harken, op het rooster liggen, surplacen, en zo zijn er nog veel meer. Een aantal van deze verschijnselen kwam mij de afgelopen twee dagen dan ook bekend voor. Zo begon ik vanmorgen met strakke aspiraties maar, het bleek al gauw dat de dag van gister nogal wat pap in mijn benen had veroorzaakt. Het lopen werd al snel harken, en even later kreeg het nog meer weg van surplacen.

De bolletjestrui die gisteren zwaar verdiend was moest ik vandaag weer afstaan, ik had me zelf dus op het rooster gelegd. Wel eens een interview gezien met een renner die uitlegde dat hij zijn daden een dag later moest bekopen met een plaatsje in de bus? Wel zo voelde ik me vandaag ook maar, dan ook helemaal vanachter, de rode lantaarn! Afijn ik ben over de meet… al was het met het snot voor de ogen.

Verder gelukkig ook nog wel kunnen genieten van etappe nr. 19 Gennip Vierlingsbeek. Een wandeling die begon met veel paddestoelen, waar best wel mooie exemplaren bij zaten. Rond de middag bracht me het pontje veilig de Maas over en, met deze overtocht bereikte ik Brabant. Het land van “houdoe, bedankt en tot ziens” deze uitdrukking kennen ze in Amsterdam als geen ander, al was het maar na afgelopen zondag, maar dit even terzijde.

Brabant is ook het land van de klei en als je over die smurrie je een weg moet banen, dan loop je kans dat…inderdaad FLATS! Om dit uit te legen heb ik een term uit een andere tak van sport nodig, “spagaat” als je weet dat ik een rugzak bij me heb van 10kg kun je ongeveer een voorstelling maken hoe dit er uitzag. Zo kwam in aan in Vierlingsbeek vanmiddag waar ik nog een slaapplaats voor de nacht moest zoeken, het hotel wat ik voor ogen had zag er verlaten uit, er hing een 06 nr. aan de deur wat in het geval van afwezigheid kon worden gebeld, nou…laat dan maar.

Een paar dorpelingen wisten mij te vertellen dan aan het eind van het dorp nog een B&B zat en, op hoop van zegen, belde ik aan. De man die open deed vroeg verschrikt of ik wel op het goede adres was? Ik zei als u een slaapplaats voor me heeft wel, hij antwoordde met “helaas we zitten vol” of dat het kwam door mijn duidelijk zichtbaar gemaakte spagaat of dat het inderdaad een uitverkocht huis was zullen we nooit weten. Wel was de man uiterst behulpzaam, hij belde een collega en die had gelukkig nog ruimte.

Dat resulteerde wel in nog een extra 3km, deze 3 hoeft dus morgen al niet meer zullen we maar zeggen. Eenmaal aangekomen mocht ik met de pot mee eten en mag ik straks in een heuse bedstee slapen, Brabantse gastvrijheid noemen ze dat. Dit was de dag van vandaag, morgen weer vrolijk verder met etappe nr. 20 want “Maastricht is nog ver” laterrrr……

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500