Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuidenaar presenteert eigen koffiemerk

Geplaatst op: 8 oktober 2015

Hans Verhoek introduceert een eigen koffiemerk. Ambachtelijk gebrande koffiebonen zorgen voor een ‘karaktervolle smaak’. De in Zwolle wonende Genemuidenaar verkoopt zijn Calor koffie via een webshop en Bij Sigrid in Genemuiden is nu het eerste fysieke verkoopadres. Verhoek vermoedt dat de regio Zwartewaterland gaat vallen voor zijn koffiebonen en filtermaling.

Verhoek raakte op een bijzondere manier in de ban van koffie. Hij zag een traditionele espressomachine en was verkocht door de eenvoud en de schoonheid van het apparaat. “Een heel stijlvol potje dat je op een gasstel zet. Onder hoge druk ontstaat vervolgens koffie. Je hoort dat prachtige gepruttel. Italianen zetten van oudsher op deze manier koffie. Om de een of andere reden was ik meteen gebiologeerd.”

De koffieondernemer is vertegenwoordiger in duurdere sanitaire producten, maar ontdekte door dat apparaatje een nieuwe passie. “Met het idee voor een eigen koffie klopte ik aan bij een branderij. Die brandt bonen op ambachtelijke wijze volgens het principe van ‘slow roast’. Bonen worden langer en onder een lagere temperatuur gebrand dan de grote koffiemerken doen. Dat proef je terug in de koffie”, zegt Verhoek, die de vergelijking maakt met wijn. “Dat moet je leren drinken. Uiteindelijk kies je dan voor kwaliteit. Zo is het met koffie ook.”

Want Calor koffie is duurder dan het standaard product dat in de supermarkt ligt, maar behoort ook weer niet tot de top van de prijsklasses. “Wij gebruiken alleen de beste arabica bonen uit de hooggebergten van Zuid- en Midden Amerika en Afrika. Als je Calor drinkt, wil je geen andere koffie meer. De reacties zijn heel positief”, stelt Verhoek over de koffie in pakken van 250 of 1000 gram. Die zijn verkrijgbaar in dark roast (extra lang gebrand) en medium roast. Bovendien is er een lijn snelfiltermaling. Calor heeft dus koffie voor elk apparaat.

Met Bij Sigrid heeft Verhoek nu het eerste fysieke verkooppunt. Hij zocht bewust naar een winkel met een ‘warme, gezellige’ uitstraling. “Koffiedrinken staat voor persoonlijke aandacht, goede gesprekken, sfeer en gezelligheid. Calor is niet voor niets ‘warmte’ in het Portugees. Ik zocht ook iemand die het verhaal achter deze koffie vertelt. Die mensen duidelijk maakt waarom deze koffie van zeer goede kwaliteit is.”

En bij Sigrid Beens is hij dan aan het goede adres. “Ik ben een echte koffiedrinker. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Calor is heerlijke koffie die ook heel goed bij mijn winkel past. ‘Aandacht voor elkaar’ vind ik heel belangrijk. Dat probeer ik op alle manieren uit te stralen. En deze koffie sluit daar heel goed op aan. Mensen kunnen Calor hier uitproberen en ik vertel er graag meer over.”

Bij Sigrid is op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Meer informatie over het nieuwe koffiemerk op www.calorkoffie.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500