Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub laat punten liggen

Geplaatst op: 10 oktober 2015

Sportclub struikelt onnodig over Flevo Boys. Foto Helmich Lubberts

Opnieuw bleek Genemuiden niet in staat een voorsprong over de streep te trekken. Voor de vierde maal dit seizoen kreeg de tegenstander, min of meer, een punt in de schoot geworpen. Afgelopen zaterdag moet Flevo Boys redelijk verheugd de kleedkamer op gezocht hebben. Blijdschap over het puntje en wellicht, diep weggedrukt, ook nog een gevoel hebben gehad dat de overwinning ook nog zo maar gestolen had kunnen worden.

Bij Genemuiden overheerste een ellendig gevoel, waarom lukt het niet die overwinning veilig te stellen. Het gelijkspel, vorige week in Assen, daar kon mee geleefd worden. Flevo Boys had echter nooit meer in de gelegenheid mogen komen nog wat uit het duel te halen.

Sportclub begon overigens slordig aan het duel waardoor het er even op leek dat Flevo Boys de thuisclub een moeilijke middag zou bezorgen. Dat kwam er niet van want Genemuiden vond zichzelf snel en vanaf dat moment was er nog maar één ploeg die voetbalde. Aanval op aanval rolde op het doel van Rodney Rosink af. Maar van meet af aan werd ook al duidelijk dat de scherpte er niet goed in zat. Binnen enkele minuten voetbalde Sportclub zich naar 4 grote kansen, ze waren niet besteed aan Jacco Riemens(2x) Anne van der Kolk en Korf. Rond het half uur brak Anne van der Kolk de ban, hij rondde een snelle aanval fraai af.

Twee minuten later had de zege al voor een groot deel in de knip kunnen zitten, maar de bal, uit een schot van Riemens plofte, buiten bereik van Rosink op de lat. Niet veel later ook en 100% kans voor Tissingh hij schoof de bal, geheel vrijstaand, naast.

In de 37e minuut hield de Sportclub aanhang even de adem in toen Van der Kooy naar zijn knie greep. De vrees voor een blessure leek terecht want Van der Kooy kon niet verder, Siebren Visscher nam zijn plaats in het hart van de defensie over en deed dat naar behoren. Het elftal moest zich even herijken maar al snel kon de volgende kans genoteerd worden. Een diepe bal van Masies Artien op Jacco Riemens leek precies op maat. Riemens kwam echter net niet goed uit met zijn stappen waardoor hij iets te ver naar de buitenzijde gedreven werd om echt gevaarlijk uit te kunnen halen.

Na de wissel van Mike van der Kooy moest Genemuiden verdedigend toch iets meer prijsgeven. Het leverde de eerste echte mogelijkheid op voor Flevo Boys, Flier wist zijn doel echter schoon te houden.

Direct na de rust krijgt Flevo Boys opnieuw een kans, Nijboer kan met het hoofd de bal niet de juiste richting geven. Snel hierop pakt Genemuiden de zaken weer wat energieker op en creëert zich weer een veldoverwicht gevolgd door kansen. Vooral de mogelijkheid die Tissingh liet liggen zal hij ’s avonds in gedachten langs de doelman geschoven hebben. De middenvelder werd door het hart van de Flevo Boys verdediging vrij gezet voor de doelman. Die vrijheid en de tijd die hij had, bracht hem aan het twijfelen. In die twijfel besloot hij niet af te drukken maar zijn kompanen te zoeken, een gemiste kans. In de 4 minuten die hierop volgden wisten zowel Riemens als 2x Korf de bal niet langs Rosink te krijgen.

Langzamerhand verdween het geloof bij Genemuiden dat die bal er nog een keer in zou vliegen. Met het verdwijnen van dit geloof sloop de angst voor een tegentreffer er ook een beetje in. Een tegenstander voelt dit en Flevo Boys ging hier naar handelen. Langzamerhand werd het een duel van twee gelijken, vanaf nu kon het alle kanten op. Genemuiden kwam goed weg toen Flier er even niet goed uitzag bij en voortzetting, Artien was alert en greep op tijd in. Niet lang daarna een grote kans voor Anne van der Kolk, buitenspel van Korf noopte hem tot een Solo van 50 meter. Oog in oog met Rosink was de kracht echter weg. Aan de ander kant kwam Paul Bertop goed door maar hij schoot gehaast over. De volgende kans was voor de vrijstaande Martijn Jansen, goed bediend door Korf kwam hij niet verder dan een zwak schot. Enkele minuten later had Genemuiden terecht redenen om te klagen over de arbitrage, 650 toeschouwers en 22 veldspelers zagen dat Martijn Jansen, in kansrijke positie, achterover getrokken werd in de zestien. De arbiter van dienst, de heer Selier, zag er niets in. Het was het enige slippertje van de verder goed leiden scheidsrechter. 90 tellen later lag de bal overigens wel aan de andere kant in het net. Een aanval van Flevo Leek vast te lopen in de Genemuider defensie. Arjen Postma, net iets vrijstaand kreeg de bal breed aangespeeld, met zijn fluwelen traptechniek lepelde hij de bal, onhoudbaar voor Flier, in de hoek. Het doelpunt viel letterlijk uit de lucht, maar Genemuiden mocht zich dit zelf aanrekenen, Postma mag die vrijheid nooit krijgen. Na de gelijkmaker rook Flevo Boys bloed, men had door dat er iets geknakt was bij Genemuiden. De thuisclub probeerde ook nog wel vooruit te voetballen maar de eerdere overtuiging was er niet echt meer. Angst regeerde meer, in die angst kwam Genemuiden goed weg toen Flier een bal niet onder controle kreeg, met kunst en vliegwerk wist hij echter het leer nog onschadelijk te maken. Zo kwam Genemuiden weer niet tot een zege en ziet het de concurrenten ietsje weglopen.

Het seizoen is echter nog lang en het spel wordt met de week beter, zowel in uitvoering als in duur. Maar, wordt het niet eens tijd dat Genemuiden zichzelf gaat belonen?

 

 

SC Genemuiden – Flevo Boys 1-1 (0-1).

Scheidrechter(s): Dhr. B.S. Selier, Ass. Dhr. B. Aykan, Ass. Dhr. S. Rozemeijer.

Score verloop: 29. Anne van der Kolk 1-0, 74. Arjen Postma 1-1.

Toeschouwers: 650

Gele Kaart: 68. Erik Rotman, 78. Anne van der Kolk (Genemuiden), 52. Paul Bergtop, 90. Dennis van der Wal (Flevo Boys).

Opstelling SC Genemuiden:Albert Flier, Arjen Netjes, Masies Artien, Mike van der Kooy (37. Siebren Visscher) Erik Rotman, Patrick Lip, Gieljan Tissingh, Anne van der Kolk, Martijn Jansen (81. Stef van der Velden), Tjeerd Korf
Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosink Arjen Bergsma, Dennis van der Wal, Arnoud Post, Jarno van der Wal, Aran Nijboer, Arjen Postma, Frank Post (53. Ibo Pala), Allan Bakker (61.Arjen Spaan), Wesley de Klein, Paul Bergtop.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500