Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Missie volbracht…(Johan Snel)

Geplaatst op: 11 oktober 2015

ja…beste mensen wat zal ik zeggen…

Ik begin nog even met de dag van gisteren. Het einde van de etappe was in Strabeek nabij Valkenburg. Gera had daar een slaapplaats geregeld en, kwam gistermiddag met Marth al richting het zuiden gereden om vandaag met ons drieën huiswaarts te gaan.
Maar eerst moest de laatste etappe nog worden afgevinkt.

Rond 9:30u de schoenen in de richting van Maastricht gezet, de éne voet voor de andere, en daar ging het, voor de laatste keer. Althans wat betreft het Pieterpad. Terwijl ik langs het in de zelfde richting kabbelende beekje de Geul liep vroeg ik mij af, moet ik straks nou blij zijn…of…? Maar het voelde niet als blij…ik moest straks afscheid nemen van een wandelpad waar ik voor de zomer van 2013 nog nooit van gehoord had en, wat me zoveel moois had laten zien. Het waren twee wandelaars bij ons op het terras die zomer, zij hadden me met hun wandelverhalen nieuwsgierig gemaakt, daarom niet lang daarna een proefetappe gelopen van Schoonloo naar Sleen. Een afstand van 24km, ik was er nog geen 5 onderweg en wist toen al dat wat vandaag heeft gebracht enkel nog toekomst zou zijn.
Over vandaag gesproken, met een koud windje in de rug en het waarschijnlijk laatste zomerzonnetje van dit jaar van voren liet ik de Geul achter me en liep ik Terblijt binnen. Een niet bijzonder dorpje maar, met net aan de rand van het dorp een wel zeker bijzondere Herberg “de Bonte Haan” een prachtige horeca zaak. Bent u ooit in de buurt van Terblijt of gaat u na het lezen van deze verslagen ook de Pieterschoenen aantrekken, ga hier dan zeker even een bakkie doen.

Via Bemelen kwam Maastricht in zicht, en niet lang daarna liet ik het “Onze Lieve Vrouwenplein” achter me om langzaam berg opwaarts te gaan.

Vanaf “Chalet Bergrust” samen met Geer en Marth de laatste 750 meters richting het einde gelopen, en ik wist nog steeds niet of ik nou blij of…moest zijn. Marth was het in ieder geval wel, hij huppelde al ver vooruit om me de bewegwijzering van het PP te wijzen. Eenmaal aangekomen op het eindpunt toch maar het flesje champagne wat ik in de Maasstad nog snel even op de kop had getikt, met de welbekende knal ontkurkt.
Terwijl ik de kurk nakeek viel mijn oog op een bord die een eventueel vervolg van het pad aangaf “Nice” Tja wie weet… Na een half uurtje nagenieten dan toch maar de weg huiswaarts aangevangen om jullie mijn laatste verslag te doen toekomen van een bijzondere ervaring.

Heb ik u de laatste dagen ook nieuwsgierig gemaakt, dan adviseer ik u om eerst die proefetappe te maken alvorens af te reizen naar Pieterburen.

Het was me een waar genoegen om deze ervaring met u te delen! Heel hartelijk dank voor alle vind ik leuks, reacties en berichtjes.

Wie weet.., Laterrr..!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500