Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prinsenhof mogelijk locatie voor vluchtelingen

Geplaatst op: 12 oktober 2015

Op basis van een aantal voorwaarden zoals brandveiligheid, inrichting accommodatie en voorzieningen heeft het college van burgemeester en wethouders Sporthal De Prinsenhof in Hasselt in beeld als potentiële locatie voor crisisnoodopvang. Dit op verzoek van het ministerie. Op dit moment is nog onduidelijk of en wanneer deze locatie voor crisisnoodopvang in gebruik wordt genomen.

In de Prinsenhof kunnen maximaal 100 vluchtelingen worden opgevangen. Wanneer de vraag komt om Sporthal De Prinsenhof beschikbaar te stellen voor crisisnoodopvang, gaat het om opvang voor in principe 72 uur. MFA de Streukelveste blijft dan gewoon voor gebruikers en bezoekers open.

Gehoor aan moties

Het college van burgemeester en wethouders geeft met het aanwijzen van een potentiele locatie gehoor aan de moties van de gemeenteraad over tijdelijke opvang van asielzoekers in de gemeente, hulp aan en voor asielzoekers en de duurzame aanpak opvang asielzoekers in Europa.

Communicatie
Het college vindt het belangrijk dat inwoners en andere betrokkenen worden geïnformeerd over de mogelijkheid van een tijdelijke opvang van vluchtelingen. De gebruikers van de sporthal De Prinsenhof en van MFA de Streukelerveste zijn telefonisch in kennis gesteld. De omwonenden zijn per brief over de mogelijke opvang op de hoogte gesteld.
Zodra er meer duidelijkheid is over het al dan niet in gebruik nemen van de locatie worden de inwoners daar verder over geïnformeerd.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500