Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Belastingen niet meer omhoog

Geplaatst op: 13 oktober 2015

Voor komende jaren zit er wat de gemeente Zwartewaterland betreft geen lastenverzwaring voor haar inwoners aan te komen. De gemeente trekt daarnaast 2,4 miljoen euro uit om achterstallig onderhoud aan wegen weg te werken.

Dat zei wethouder Dick Visserman (Financiën) dinsdag. De gemeente krijgt de begroting sluitend zonder de belastingen te moeten verhogen en zonder extra bezuinigingen. ,,We hebben in het verleden zware stappen moeten zetten om de financiën op orde te krijgen”, zei de wethouder. De gemeente kreeg advies van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Overijssel om de wegen aan te pakken. Verdere geplande investeringen, zoals de aanpak van de N331 en herstructurering van bedrijventerrein Zwartewater, gaan gewoon door.

Wel is 8,5 miljoen euro in het grondbedrijf afgeboekt. Het gaat om gronden rond Genemuiden en Hasselt die eerder als mogelijk bedrijventerrein of voor woningbouw gepland stonden. Omdat dergelijke plannen op korte termijn niet gerealiseerd worden, moeten de gronden worden afgeboekt tot landbouwgrond.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500