Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Morgen honderd vluchtelingen naar Prinsenhof

Geplaatst op: 13 oktober 2015

In sporthal De Prinsenhof in Hasselt worden vanaf woensdagmiddag tijdelijk 100 vluchtelingen opgevangen. Dat meldde burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland dinsdag. Het snelle verzoek van het COA kwam ook voor hem als een verrassing.
Gemeenten in het land is gevraagd om met voorstellen te komen voor locaties voor noodopvang. Maandag reageerde de gemeente Zwartewaterland door de sporthal aan te wijzen als mogelijke locatie, nog geen dag later reageerde het COA positief. De vluchtelingen, die nu nog in Ter Apel zitten, blijven tot en met zaterdagochtend in Hasselt. Om wat voor groep het gaat, wist de burgemeester nog niet. Bewaking en begeleiding gaat mee en de politie krijgt ook een rol, zegt de Bilder.
,,Ik weet dat er zorgen zijn van ouders van schoolgaande kinderen”, zei de burgemeester. De gemeente wil dat eventuele overlast tot een minimum beperkt zal worden. ,,We kennen de gevoelens die er in dit land leven. We hebben begrip voor de mensen met zorgen, maar het gaat hier niet om honderd criminelen.”
De sporthal werd beter bevonden dan bijvoorbeeld het leegstaande Agnietencollege in Zwartsluis. Daar moet eerst het nodige aan gebeuren. Het COA zoekt vooral locaties die direct in gebruik genomen kunnen worden, aldus de burgemeester.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500