Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester bezoekt jubilerend echtpaar

Geplaatst op: 14 oktober 2015

Op 6 oktober 1965 traden Harm Veuger en Annigje Hartman met elkaar in het huwelijk. Burgemeester Bilder gaat op 15 oktober op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren met dit gouden huwelijksjubileum. Het echtpaar woont in Genemuiden.

Harm en Annigje zijn beiden geboren in een schippersgezin. Harm in IJmuiden, Annigje in Hasselt. Zij groeiden op aan boord in gezinnen van respectievelijk 5 en 8 kinderen. De eerste kennismaking verliep via de vriendenkring. Annigje en de zus van Harm waren vriendinnen. Harm en Annigje trouwden in 1965 vanaf boord aan de Kaai in Hasselt.

Ondanks het drukke schippersleven vond Harm nog tijd om zich in te zetten voor de ondernemersbond binnenvaart. Als ouderling maakte hij deel uit van het deputaatschap schippers. Verder mag Harm graag lezen en fietsen. Samen maken ze graag reizen naar het buitenland.

Sinds 14 jaar woont het echtpaar aan de wal en dat bevalt goed. Annigje heeft er nog wel een beetje moeite mee want mist het schippersbestaan soms nog wel. De liefde voor het varen is altijd gebleven.

Het jubileum is in de familiekring gevierd met een etentje.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500