Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Corso Genemuiden’ trekt veel bekijks

Geplaatst op: 15 oktober 2015

De winnende propjescorsogroep

Alsof het de derde vrijdag in augustus was en het Bloemencorso Sint Jansklooster op de agenda stond. Zo druk was het donderdagavond in de Ichthus School. Daar vond het allereerste corso van Genemuiden plaats. Met propjes in plaats van dahlia’s. Veel ouders en opa’s en oma’s waren op het evenement afgekomen, zodat de gangen van de school helemaal vol stonden.

Geestelijk moeder achter het corso is ongetwijfeld ‘juf’ Ellen Santbergen die alles in het werk stelt om het corsovirus uit haar woonplaats te verspreiden. En dat lukt zo langzamerhand aardig. De leerlingen van de Ichthus School staken in ieder geval maanden van voorbereiding in de vrolijke slinger die donderdag door de school trok. Duizenden propjes verwerkten ze op de wagens. Donderdag reden ze net zoals bij het echte corso een middagcorso en een verlicht avondcorso.

Zelfs een echte jury was aanwezig. En die kwam natuurlijk ook uit corsodorp Sint Jansklooster. Voorzitter Martijn Mooiweer wees uiteindelijk de Panda dream aan als beste corsogroep, voor solist Bas de Vries en de knuffelkontjes. De winnaars kregen een beker en mogen bovendien volgend jaar gratis naar het corso. Die laatste prijs stelde de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster beschikbaar, de organisator van het Bloemencorso.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500