Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wetland stopt verkoop sociale huurwoningen

Geplaatst op: 15 oktober 2015

Wetland Wonen heeft besloten om de verkoop van sociale huurwoningen voor 2015 vooralsnog op te schorten. Woningen met een verkoopbestemming die in 2015 vrijkomen, worden niet verkocht maar opnieuw verhuurd.

Met deze maatregel wil Wetland Wonen een oplossing bieden voor huisvesting van vergunninghouders (statushouders), zonder de wachttijden voor de reguliere woningzoekenden te veel te laten oplopen.

Momenteel groeit de vraag naar huisvesting voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning snel. Eind augustus 2015 wachtten 12.513 mensen met een verblijfsvergunning in AZC’s op een woning. Alle Nederlandse gemeentes zijn verplicht om te zorgen voor huisvesting. Derhalve neemt ook in Zwartewaterland en Steenwijkerland de vraag naar huisvesting toe.

“Wetland Wonen heeft in 2015 tot nu toe 14 woningen aan vergunninghouders verhuurd. Dit is ongeveer 7% van het totaal aantal verhuurde woningen. Door deze maatregel verwachten wij dat er ongeveer 6 woningen extra beschikbaar komen dit jaar”, aldus directeur Timmerman.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500