Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies blijven maar winnen

Geplaatst op: 18 oktober 2015

Zo het was mij het weekeinde wel weer, waarin emoties de boventoon voerden in het land der kabouters. Bij de Chouffies stond een kraker op het programma, namelijk een thuis-match tegen Rouveen. Rouveen bestempeld zichzelf als de voornaamste titelkandidaat, dus de messen waren vooraf al geslepen bij de kabouters. Maar goed, dat was zonder Rouveen ook wel gebeurd, want er gebeurden met name afgelopen vrijdagavond opmerkelijke dingen om en nabij Sportpark de Weteros. Hetgeen ook ongewenste effecten had op het mentale gestel van menig kabouter.

Vrijdagavond vond namelijk de Algemene Ledenvergadering plaats en het zou voor de Chouffies een historische worden. Op de nominatie om in het bestuur te komen, stond niemand minder dan de Heut himself. Rond klokslag negen uur met maar liefst 133 stemmen voor en ééntje tegen lukte dat ook en gingen de kurken los. De Heut ging een verbintenis aan tot en met 2019 en mag zich tot die tijd de ‘Centjes-Chouffie’ van Plopsaland noemen. Sportclub bestaat 85 jaar en een betere beslissing dan dit kon er niet genomen worden. Een Chouffie in The Government en succes is gegarandeerd..!! Het mag duidelijk zijn dat het trainingskamp in de winter voor de Chouffies niet zal plaatsvinden in Gaellemuun, maar dat we voor een aantal weken naar tropische oorden gaan verkassen. En wees niet bevreesd, belasting-technisch gaat dat onze Centjes-Chouffie uitstekend regelen.

Hoewel elke Chouffie klaar stond om zich dus in het feestgedruis te storten, gebeurde er toch nog iets opmerkelijks aan het eind van de avond en wél tijdens de rondvraag. Een vraag werd gesteld of er eventueel voor volgend seizoen een trainer kon worden aangetrokken voor het derde elftal van Sportclub….BAM, BAM en nog eens BAM. In de paddenstoel van met name Red Garnaal schoten alle stoppen door. 21 punten uit zeven wedstrijden en dan krijg je dit, het zagen was begonnen aan de stoelpoten van de Rode Generaal. De stemming sloeg om en er volgden ook gelijk politieke acties in Plopsaland. Ja, bij die Chouffies zijn we niet van afwachten, de heer Riezebos kan tot eind 2015 geen gebruik meer maken van het wegennetwerk bij de kabouters. Deze week kan hij een brief verwachten met een straatverbod tot nader orde in Plopsaland.

En dan nu naar afgelopen zaterdag tegen naar eigen zeggen, dus titelkandidaat numero Unos. Nou, ik kan je dit vertellen, local people uut Rouveen: zonder echte spitsen wordt je nooit en te nimmer kampioen. Eerlijk gezegd legden beide partijen redelijk voetbal op de mat, alleen stokte het vaak bij de ‘zestien’. De Chouffies hoefden niet zonodig na een vroege voorsprong, verkregen door een kanonskogel van de voetjes van Herman van Pietien. Rouveen moest daarna, maar konden afgezien van een corner in de laatste minuut geen enkele keer voor echt gevaar stichten. De jochies waren simpelweg te klein om de betonnen defensieve muur van de Chouffies te slopen. Materazzi, Poenos, JW en The Lion King heersten van minuutje één tot en met minuutje negentig. En zo ging ook in wedstrijdje nummer zeven de Chouffies met drie punten aan de haal.

En met 21 punctos uit zeven wedstrijden, denkt geen enkele kabouter aan trainen. Om over een trainer voor volgend seizoen helemaal maar te zwijgen. Red Garnaal ging dus zaterdagavond ook met een gerust hartje slapen in zijn paddenstoel, waar de rust weer was teruggekeerd. Tot volgende week op Camp Weteros in de beker tegen Drachtster Boys.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500