Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Van Pijkeren-Volkers halve eeuw getrouwd

Geplaatst op: 21 oktober 2015

Op 1 oktober 1965 traden Dirk van Pijkeren en Johanna Volkers te Zwolle in het huwelijk. Burgemeester Bilder is onlangs op bezoek geweest om hen persoonlijk te feliciteren met hun 50 jarig huwelijksjubileum. Het stel woonde ook lang in Genemuiden.

Dirk is geboren en getogen in Hasselt. Het ouderlijk huis stond aan de Dedemsvaart.
Zijn opa was werkzaam bij de provincie en hield onder andere de waterstand van de vaart op peil. Zijn vader was scheepstimmerman, bij de werf Bodewes. Na een woningruil verhuisde het ouderlijk gezin naar de Sportlaan. Dirk weet te vertellen dat er in oorlogstijd veel bezoek kwam bij hen thuis. Het was ook een plek waar mensen werden opgevangen. Tijdens de schoolperiode besloot Dirk om in de techniek verder te gaan. Hij werd scheepswerktuigkundige. Dat beroep heeft hij tot 1988 uitgeoefend. Daarna heeft hij nog meer dan 12 jaar bij Edel gewerkt in de technische dienst. Joke is in Zwolle geboren en heeft een broer en een zus. Haar beroep was administratief medewerkster. Later heeft zij een opleiding gevolgd bij Vrouw&Werk-winkel en ging zij werken bij een automobielbedrijf.

De eerste kennismaking speelde zich af in het Stilobad te Zwolle. Daar zwommen Joke en haar vriendinnen regelmatig in het kader van het sportuurtje op school. Ook Dirk kwam daar schoolzwemmen. Het beroep van Dirk heeft eigenlijk de trouwdatum bepaald. In die tijd maakte Dirk verre reizen voor zijn werk als scheepswerktuigkundige. Na de geboorte van een dochter en een zoon zorgde Joke voor het gezin. Het was niet altijd prettig dat haar man vaak voor lange tijd weg was…maar het was niet anders.

Als echtgenote was Joke ook welkom aan boord. In 1967 maakten zij al een lange reis die, wegens de politieke situatie bij het Suezkanaal, zeven maanden duurde in plaats van de geplande vier maanden. De kinderen zijn ook wel eens meegevaren. Het echtpaar denkt nu nog steeds met genoegen terug aan die mooie tijd en ervaren het als bijzonder dat zij de kans hebben gehad om zoveel van de wereld te zien.
Zij hebben inmiddels zes kleinkinderen, vijf meisjes en één jongen.

Samen zetten Dirk en Joke zich al vanaf 1984 in als vrijwilliger bij Stichting d’Olde Mesiene, Stoomgemaal Mastenbroek. Ook bij de Veldschuur is Dirk een trouwe hulp bij allerlei activiteiten en bij het onderhoud van het buitengebied. Hij is creatief en kan mooie dingen maken. Joke leest veel en puzzelt graag. “Want daar heb ik nu de tijd voor” zegt zij.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Echtpaar Van Pijkeren-Volkers halve eeuw getrouwd

 1. Erik Driessen schreef:

  Hallo Elwira
  het artikel is niet van mijn hand, maar aangeleverd door de gemeente 😉
  gr.
  Erik

 2. Elwira schreef:

  Leuk artikel Erik! Al zijn ze al een poos niet meer actief voor het Stoomgemaal en de Veldschuur, maar dat is een detail 🙂

 3. Jan Jansen schreef:

  Hartelijk gefeliciteerd,Inderdaad een hele tijd met elkaar
  solidair zijn.Maar er zijn ook oud genemuidigers die het ook
  lang volhouden.Zo zijn mijn vrouw Femmigje Beens en ik
  Jan Jansen 6 oktober 65 jaar getrouwd geweest.Toen sportclub
  genemuiden 20 jaar bestond speelde jan in het 1e van de
  sportclub.Toen onde bezielende coach Jan de Roos.
  Hartelijke groeten vn Fem{Lok}Beens en Jan Jansen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500