Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Lange gaat voor ’tsjakka’

Geplaatst op: 21 oktober 2015

Carin nog even voor de 'oude' winkel.

“Tsjakka, knallen. Wij hebben er ongelooflijk veel zin in”, zegt Carin de Lange in de bekende winkel aan de Prinses Irenestraat. Daar runt de familie al sinds 1961 een groentezaak en vanaf komende dinsdag gebeurt dat zonder de toevoeging ‘versplein’. De Lange is vanaf dan de naam. “Het is tijd voor vernieuwing. Er komt veel meer sfeer in de winkel!”
Zelf zit Carin ook alweer ruim tien jaar in de zaak. Waar ze vroeger groente en fruit alleen uit de keuken kende, weet ze ondertussen precies hoe het vak in elkaar zit. En ze weet dat het tijd voor vernieuwing is. “Er is momenteel veel belangstelling voor koken. Sla de krant open of zet de tv aan, het is koken wat de klok slaat. Daar willen wij meer op inspringen. Vanaf dinsdag is er onder meer een gezellig hoekje waar mensen speciale producten en ingrediënten vinden.”
Maar dat is niet het enige. De Lange gaat straks eigen brood afbakken en verkopen, heeft elke werkdag van 11.00 tot 13.30 uur een warm broodje gehaktbal met honingmosterd saus en houdt regelmatig proeverijen. “Ook nieuw is dat we elke zaterdag soep maken. Die kunnen mensen proeven en uiteraard kopen. Op deze manier willen we werken aan tradities. Dat mensen weten dat ze hier elke dag voor een broodje gehaktbal en elke zaterdag voor soep terecht kunnen.”
Ondanks alle toevoegingen is het ook een soort van terug naar de basis, zegt Carin. “Verse groente en fruit blijft natuurlijk altijd de basis. Die willen we ook weer meer onder de aandacht brengen. De hele winkel ziet er straks anders, frisser en sfeervoller uit. We willen mensen continu verrassen”, aldus De Lange.
Eerst moet er straks een paar dagen gebikkeld worden in de winkel. En daarna gaat de zaak open met een nieuw gezicht. “Dit zorgt alleen maar voor veel energie. Met onze catering gaat het super. We verzorgen steeds meer buffetten. Ook de maaltijdservice gaat heel goed. En nu geven we de winkel weer een nieuwe boost.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500